Boris Johnson: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa, de după 1945

Boris Johnson: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa, de după 1945
Boris Johnson: Recunoașterea de către Putin a regiunilor separatiste din Ucraina este o încălcare clară a dreptului internațional Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat îngrijorat cu privire la tensiunile de la granița Ucraina, și susține că Rusia pregătește cel mai mare război din Europa, de după 1945.

Totodată, Boris Johnson spune că oamenii trebuie să înțeleagă ce presupune un război, în special în ceea ce privește pierderile de vieți omenești.

Boris Johnson: Toate indiciile arată că Rusia va invada Ucraina

Întru-un interviu acordat la BBC, premierul de la Londra a transmis că toată semnalele arată faptul că Rusia pregătește cel mai mare război de după 1945, iar varianta în care s-ar efectua și un atac direct asupra Kievului nu ar trebui să fie exclusă.

„Toate indiciile de până acum arată că planul acesta a început deja într-un anume sens”, a transmis Boris Johnson. Totodată, premierul britanic a precizat că o invazie a Rusiei în Ucraina ar putea fi iminentă, după cum arată toate datele prezente.

Boris Johnson este de părere că Rusia pregătește cel mai mare război de după 1945

Premierul a vorbit și despre o serie de informații transmise de liderul american Joe Biden, potrivit cărora Rusia nu ar intenționa să intre în Ucraina prin est, ci dinspre Belarus, de acolo ajungând mult mai ușor la Kiev.

Lumea trebuie să înțeleagă costul uriaș în vieți omenești pe care l-ar putea presupune (…) Mi-e teamă că planul pe care îl vedem este pentru ceva ce ar putea fi cu adevărat cel mai mare război din Europa din 1945 încoace, fie și numai în ceea ce privește amploarea (…) Dar oamenii trebuie să ia în considerare nu doar potențialele pierderi de vieți ale ucrainenilor, ci și ale tinerilor ruși”, a declarat el în interviul pentru BBC, ce va fi difuzat la ora 11:00 ora României.

Urmăriți B1TV.ro și pe