Brazilia: 220.000 de soldaţi, mobilizați în lupta cu virusul Zika, în condițiile în care mai sunt opt luni până la debutul Jocurilor Olimpice de la Rio

Brazilia: 220.000 de soldaţi, mobilizați în lupta cu virusul Zika, în condițiile în care mai sunt opt luni până la debutul Jocurilor Olimpice de la Rio
Foto: ecuador-highlife.com

Mii de soldați brazilieni vor fi trimiși în nordul țării pentru a lupta împotriva virus Zika. Măsura a fost luată în contexul în care peste opt luni vor începe Jocurile Olimpice de la Rio, informează DPA.

Totodată, mai multe campanii publicitare au fost demarate pentru a-i face pe cetățeni conștienți de riscurile infectării cu acest virus.

„Împreună îl vom învinge pe Aedes aegypti (specie de ţânţar – n.r.)” este sloganul afişat alături de poza ţânţarului care poate răspândi această boală.

Guvernul brazilian are în plan desfăşurarea a 220.000 de soldaţi, pe 13 februarie, într-o operaţiune care se va avea loc din casă în casă, în zonele afectate de ţânţari.

 ”Insectele astea sunt în Brazilia de 30 de ani, dar nu am fost capabili să le eliminăm”, a spus Marcelo Castro, ministrul Sănătăţii.

Autoritățile leagă apariția acestui virus de numărul mare de nou-născuţi cu microcefalie, situație care poate fi atribuită  infecţiilor cu Zika suferite de femeile însărcinate.

Totuşi, dintre cele 3.893 de cazuri de malformaţiei craniană înregistrate până acum, doar în şase cazuri s-a demonstrat că mamele erau infectate cu virusul Zika.

Virusul a fost descoperit în pădurea Zika din Uganda în 1947, răspândirea sa în Brazilia fiind cea mai violentă de până acum.

Urmăriți B1TV.ro și pe