Bulgaria: Ambasadorul SUA, aproape lovit de un paraşutist în timpul unui exerciţiu militar

Bulgaria: Ambasadorul SUA, aproape lovit de un paraşutist în timpul unui exerciţiu militar
Un militar bulgar a fost foarte aproape să aterizeze pe ambasadorul american la Sofia, James Warlick, în timpul unor exerciţii comune Thracian Spring 2011, la baza aeriană de la Krumovo, informează agenţia...

Un militar bulgar a fost foarte aproape să aterizeze pe ambasadorul american la Sofia, James Warlick, în timpul unor exerciţii comune Thracian Spring 2011, la baza aeriană de la Krumovo, informează agenţia Novinite.

Din fericire, diplomatul a scăpat cu un „contact uşor”, însă unul dintre intepreţii săi a avut mai multe de suferit, chiar dacă acesta nu a fost rănit.

Accidentul minor a reprezentat un moment de bucurie pentru parlamentarul Venţislav Lakov, membru al formaţiunii naţionaliste Ataka, prezent la eveniment.

„Ha-ha, ambasadorul Warlkick a primit o lovitură în cap de la un paraşutist bulgar, la Krumovo…Se ruga să o păţească, din cauza monumentului piloţilor americani din faţa ambasadei”, a notat pe Facebook Lakov.

Parlamentarul se referea la o iniţiativă a ambasadei SUA de a onora memoria piloţilor americani care au fost ucişi în timpul raidurilor aeriene împotriva Bulgariei, în al Doilea Război Mondial.

Anul acesta ediţia exerciţiului militar americano-bulgar Thracian Spring va avea loc până la 5 mai. Manevrele includ exerciţii pe timp de noapte şi zi a unităţilor de paraşutişti, zboruri tactice la joasă altitudine, transport de trupe şi echipament, evacuare medicală cu avionul, operaţiuni de salvare şi furnizarea de ajutoare umanitare populaţiei din zone afectate de dezastre.

Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)