Cadavrele a doi băieți, descoperite pe o plajă din insula greacă Kos. Copiii ar fi făcut parte dintr-o familie de imigranți

Cadavrele a doi băieți, descoperite pe o plajă din insula greacă Kos. Copiii ar fi făcut parte dintr-o familie de imigranți
Foto: psnews.ro

Cadavrele a doi băieți, cel mai probabil imigranți, au fost descoperite pe o plajă din insula greacă Kos, relatează Mediafax, citând AFP.

Paza de Coastă a identificat corpul unui bebeluș, a cărui vârstă a fost estimată între şase luni şi un an, pe plaja unui hotel. Cadavrul unui alt copil a fost găsit câteva ore mai târziu, în aceslași loc. Băiatul a ar avea vârsta cuprinsă între trei și cinci ani.

Potrivit presei locale, cei doi băieți ar fi făscut parte dintr-o familie de imigranți care încercau să ajungă pe insula greacă Kos.

Aproximativ 630.000 de persoane au intrat ilegal în Europa de la începutul anului 2015. Aproape 3.000 de persoane au murit sau au fost date dispărute în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în UE.

Imaginea unui alt copil mort adus la țărm de valurile mării a făcut înconjurul presei internaționale, la începutul lunii septemrbie. Băiețelul, despre care presa mondială scrie că avea doar trei ani și era de origine sirian, a fost adus de valurile mării pe plaja din orașul Bodrum, în Turcia.