Scandalul Cambridge Analytica ia amploare: Mark Zuckerberg, chemat să dea explicații despre felul în care au fost folosite datele a milioane de utilizatori Facebook

Scandalul Cambridge Analytica ia amploare: Mark Zuckerberg, chemat să dea explicații despre felul în care au fost folosite datele a milioane de utilizatori Facebook

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg este chemat să dea explicații în fața parlamentarilor britanici. Acesta a fost convocat să se prezinte în fața Comitetului pentru domeniul digital, cultură, media și sport din Parlamentul de la Londra, informează The Guardian.

Zuckerberg a fost citat în contextul dezvăluirilor despre datele personale ale milioane de utilizatori care au fost folosite de firma de consultanță Cambridge Analytica.

Într-o scristoare adresată lui Zuckerberg, președintele comisiei Damian Collins precizează că reprezentanții Facebook au fost întrebați de mai multe ori despre felul în care companiile au intrat în posesia și au folosit datele personale ale utilizatorilor și dacă acest lucru s-a întâmplat fără acceptul lor.

„Răspunsurile oficialilor dumneavoastră au subestimat în mod constant acest risc și au înșelat comitetul. (…) Este momentul să audiem un oficial de top, cu suficientă autoritate pentru a ne da o explicație corectă a eșecului catastrofal al acestui proces. (…) Având în vedere angajamentul dumeavoastră de la începutul acestui an de a «repara» Facebook, sper că acel reprezentant veți fi dumeavoastră”, a precizat Damian Collins.
Mark Zuckerberg este așteptat să răspundă acestei solicitări până la 26 martie.

Apelul parlamentarilor britanici vine în contextul dezvăluirilor jurnaliștilor de la The New York Times, Observer și Channel 4 despre felul în care Cambridge Analytica a folosit datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook fără acordul lor.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”