Când ar puea avea loc primele discuții între Putin și Zelenski: „Întâlnirea ar trebui să dea rezultate”

Când ar puea avea loc primele discuții între Putin și Zelenski: Întâlnirea ar trebui să dea rezultate
Zelenski îi dă replica liderului de la Kremlin după ce acesta a susținut că masacrul din Bucea e „un fake”. Sursa Foto: Hepta

Președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar putea să se întâlnească pentru a negocia direct, dar abia după conturarea acordurilor între cele două țări.

Când ar putea avea loc o întâlnire Putin-Zelenski

Informația a fost oferită de către președintele Consiliului Federației Rusiei (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko.

Întâlnirea dintre cei doi lideri va fi posibilă„ când părțile ucrainene și ruse vor conveni asupra agendei și (elaborează) un fel de document final care ar trebui să fie semnat. Altfel, semănați speranța că acum președinții se vor întâlni, vor vorbi și nu va exista niciun rezultat – atunci de ce să ținem aceste întâlniri?” – a spus Valentina Matvienko într-un interviu pentru CCTV, televiziunea de stat a Chinei.

Rusia este pregătită pentru un astfel de format de întâlnire „de fond” cu documente finale, a spus Matviyenko.

„Dar și întâlnirea ar trebui să dea rezultate. Se pregătesc astfel de întâlniri, nu este doar o întâlnire, nu am stabilit despre nimic”, a subliniat ea.

Volodimir Zelenski, despre negocierile Ucraina – Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut că negocierile de pace cu Rusia „sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”. El l-a invitat pe Papa Francisc să joace rolul de mediator în discuții. Totodată, Zelenski a ținut să mulțumească tuturor celor care au ajutat țara sa de când a început invazia rușilor.

Zelenski a susținut că negocierile cu partea rusă „sunt foarte dificile, uneori scandaloase, însă avansăm pas cu pas”, dar „vom lucra, vom lupta până la capăt, curajos şi deschis. Ne vom odihni doar atunci când vom câştiga”.

Liderul de la Kiev a mulțumit apoi comunității internaționale și și-a exprimat speranța că summiturile de săptămâna aceasta – G7, NATO şi UE – vor duce la noi sancțiuni pentru Rusia și ajutor suplimentar pentru țara sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe