Candidatul PNL la Primăria Brăila, despre mecanismul Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea: Comunitățile se dezvoltă în colaborare cu mediul de afaceri. Portul de la Dunăre are un potențial nefolosit

Candidatul PNL la Primăria Brăila, despre mecanismul Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea: Comunitățile se dezvoltă în colaborare cu mediul de afaceri. Portul de la Dunăre are un potențial nefolosit

Lucian Căprariu, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Brăila, afirmă că una dintre marile probleme în dezvoltarea comunităților din țara noastră este faptul că autoritățile loale au închis porțile investițiilor străine. Astfel se explică rata șomajului, nivelul de trai scăzut și migrația spre occident, spune Căprariu.

Candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Brăila vrea investiții străine în zonă

Candidatul susținut de liberali a vorbit despre modul în care primarii pot dezvolta zonele pe care le conduc. Din această ecuație trebuie însă să dispară conceptul de ‘șpagă’, arată Lucian Căprariu.

„Numeroase primării au înțeles în ultimii 30 de ani că trebuie să sprijine sau cel puțin să nu încurce prea mult mediul de afaceri să se dezvolte. Cele care au făcut acest lucru au reușit să atragă investiții străine, să scadă rata șomajului din comunitate, să crească numărul locurilor de muncă bine plătite și să aducă mai mulți bani la bugetul local, bani pe care i-au folosit apoi în interesul tuturor locuitorilor”, spune Lucian Căprariu, candidatul Alianței Brăila Nouă – PNL la primăria municipiului Brăila.

Potrivit acestuia, localitățile care au rămas în urmă, nedezvoltate, sunt cele în care, la nivelul autorităților locale, s-au cerut șpăgi investitorilor pentru a fi lăsați să activeze.

„În opoziție, primarii care au închis porțile investițiilor străine și care au stat planton la intrare pentru a cere șpagă fiecărui investitor, au ajuns să conducă orașe sărace, cu o rată a șomajului ridicată, cu numeroși români plecați în străinătate și mai ales cu un buget mic din care nu au cum să finanțeze decent educația, sănătatea și infrastructura locală”, mai spune Căprariu.

Lucian Căprariu, candidat susținut de PNL la Primăria Brăila: Trebuie contruit mecanismul Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea

Lucian Căprariu arată că există numeroase măsuri pe care un primar le poate lua pentru a face localitatea o atracție pentru investitori.

„Primul pas pe care orice primar trebuie să îl facă este să obțină un rating municipal investițional de la una dintre agențiile internaționale de rating. În al doilea rând, trebuie să obțină certificatul Business Friendly City, care reprezintă o garanție pentru orice investitor. Pașii următori trebuie să conțină stabilirea unui dialog instituțional între primărie și comunitatea de afaceri din localitate, integrarea în fluxul regional și global de schimburi de valori prin asumarea la nivel local a proiectelor strategice din domeniul infrastructurii, conectarea la cât mai multe variante de transport, aerian, terestru și pe apă ș.a. Dacă măcar o parte dintre aceste lucru se întâmplă, atunci investitorii vor privi cu interes respectiva comunitate”, arată Căprariu.

Una dintre primele măsuri pe care el le-ar lua din funcția de Primar al Brăilei este construirea mecanismului Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea.

„În cazul municipiului Brăila, sunt chestiuni specifice care dacă vor fi dezvoltate vor duce la o creștere imediată a nivelului de trai. Primăria și CJ trebuie să construiască mecanismului Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea, să investească într-un aeroport care să deservească Brăila și Galați, să conecteze prin drum expres întreaga zonă economică la Autostrada A2 și să dezvolte portul de la Dunăre, care are un potențial economic și turistic nefolosit”, arată candidatul susținut de PNL la Primăria Brăila

Lucian Căparariu este candidatul susținut de PNL pentru Primăria Brăila. În 2016, acesta a obținut un mandat de consilier local municipal din postura de candidat independent, însă, dupa doi ani, a fondat „Brăila Nouă”.

„Lumea trebuie să vină la vot! După 30 de ani de PSD, vedem prea multă lume cu capul în jos. Lumea nu mai vine la vot! Vin clienții lor, cei pe care-i păcălesc cu o asfaltare și cu luminițe de Crăciun. Dacă le avem, oamenii nu vor mai putea să se uite la stele, iar stelele pentru noi sunt normalitatea într-o societate civilizată. Îi chemam să vină la vot! Daca lumea vine la vot, s-a terminat cu aceștia care de 30 de ani conduc Brăila”, a declarat Căprariu, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit debraila.ro.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)