Care este țara care a interzis complet vânzarea țigărilor electronice

Care este țara care a interzis complet vânzarea țigărilor electronice
Care este țara care a interzis complet vânzarea țigărilor electronice. Foto: pixabay.com

În contextul politicii anti-vaping a guvernului mexican, președintele Andrés Manuel López Obrador a semnat marți un decret prezidențial prin care vânzarea țigărilor electronice a fost interzisă, potrivit ABC News.

Mexicul interzice complet vânzarea țigărilor electronice

Mexin a interzis deja importurile dispozitivelor din octombrie 2021 și cu toate acestea, mulți mexicani importă sau cumpără în continuare, online, cartușe sau lichid de vaping.

Anterior, autoritățile din domeniul protecției comsumatorilor și alte legi au fost folosite pentru a descuraja vânzarea țigărilor electronice. Cel puțin cinci milioane de mexicani au încercat să fumeze țigări electronice măcar o dată, potrivit estimărilor guvernului mexican.

Hugo López Gatell, asistentul Secretarului pentru Sănătate, a a declarat că ideea promovată de industrie conform căreia țigările electronice sunt mai sigure pentru sănătate decât țigările normale este „o mare minciună”.

Ce prevede decretul guvernamental

Decretul guvernamental are în vedere „interzicerea circulației și comercializării, indiferent de origine, a sistemelor electronice de administrare a nicotinei, sistemelor similare fără nicotină, sistemelor alternative de consum de nicotină, țigărilor electronice și dispozitivelor de vaporizare cu utilizări similare, precum și soluțiilor și amestecurilor utilizate în sistemele menționate, în interiorul Republicii”.

Autoritățile mexicane au argumentat decizia prin declarația Organizației Mondiale a Sănătății din anul 2020, care, „în concordanță cu Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA despre produsele cu marca IQOS (5), a informat că acestea nu sunt inofensive și nu au un risc mai mic pentru sănătatea umană prin comparație cu produsele combustibile de tutun pe care pretind că le înlocuiesc”.

„Din contră”, a transmis guvernul mexican, „unele toxine sunt prezente la niveluri mai înalte în aerosolii Produselor de Tutun Încălzit decât în fumul țigării combustibile”.

Până în prezent, mai multe țări au interzis țigările electronice, precum India, Brazilia, Uruguay și Thailanda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”