Carmen Iohannis a votat la Sibiu: Prima doamnă a mers singură la secția de votare

Carmen Iohannis a votat la Sibiu: Prima doamnă a mers singură la secția de votare

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a votat la alegerile locale la o secție din Sibiu. Prima doamnă a mers singură să voteze, în jurul orei 12.30, după ce a ieșit de la slujba de la Biserica Catolică din Piața Mare.

Prima doamnă, Carmen Iohannis, a votat la Sibiu

Carmen Iohannis a votat la Școala 4 din oraș, după ce a așteptat câteva minute la coadă pentru a intra în secția de votare.

La ieșirea de la vot soția președintelui nu a făcut declarații.

Președintele Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală

Președintele Klaus Iohannis a votat, în schimb, la o secție din Capitală. Șeful statului s-a prezentat la urne în jurul orei 9.30 și a votat la Liceul Jean Monnet din București.

La ieșire, președintele i-a îndemat pe români să meargă la vot pentru a nu lăasa pe alții să decidă în locul lor.

„Este o zi foarte importantă astăzi. Astăzi ne alegem primarii consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru. Astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim este foarte important să-i alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate. De ei depinde cum arată spitalul, școala, dacă drumurile sunt bine întreținute, dacă parcurile sunt întreținute, dacă traficul este asa cum trebuie. Va invit pe toți, mergeți la vot!”, a declaratKlaus Iohannis.

Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi, dumnică, să voteze la alegerile locale. Cetățenii cu drept de vot își vor alege primarii, președinții de consilii județene, dar și pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale și județene. Secțiile de votares-au deschisla ora 7.00, iar procesul de votare se va desfășura până la ora 21.00.