Cătălin Dumitru Toma, liberalul care a reușit să-l „detroneze” pe Marian Oprișan la Consiliul Județean Vrancea: ‘Județul îl preluăm cu datorii și proiecte europene eșuate. Facem un audit, să-i tragem la răspundere pe vinovați’ (VIDEO)

Cătălin Dumitru Toma, liberalul care a reușit să-l „detroneze” pe Marian Oprișan la Consiliul Județean Vrancea: 'Județul îl preluăm cu datorii și proiecte europene eșuate. Facem un audit, să-i tragem la răspundere pe vinovați' (VIDEO)
Foto: Senatul României

Liberalul Cătălin Dumitru Toma va fi noul președinte al Consiliului Județean Vrancea. Practic, se scrie istorie în Vrancea, unde, de 20 de ani, baronul social-democrat Marian Oprișan este șef de peste 20 de ani.

Cătălin Toma îl detronează pe Marian Oprișan de la șefia Consiliului Județean Vrancea

La alegerile locale din 2020alegătoriil-au putut vota direct pe președintele Consiliului Județean. În urmă cu 4 ani, acesta a fost ales dintre consilierii județeni, votați pe liste, chiar de către aceștia.

Marele câștigător din Vrancea, liberalul Cătălin Toma a declarat pentru B1 TV că , din fericire, vrâncenii s-au trezit și pot spera de acum la o administrație democratică.

„Sunt 20 de ani de președinte ai Consiliului Județean Vrancea a lui Marian Oprișan și încă patru de vicepreședinte. 24 de ani în care Oprișan a reușit să creeze un sistem de presiune și de abuzuri în Vrancea.

Din fericire, vrâncenii s-au trezit și se pot gândi acum, împreună cu administrația liberală, spre o deschidere, spre uși deschise, o administrație parteneră cu cetățeanul.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat”, a spus Toma.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cătălin Toma: Preluăm județul Vrancea cu datorii și proiecte europene eșuate

PNL-istul a mai precizat că preia un județ plin de datorii și că își dorește să facă un audit, să prezinte ce a găsit la Consiliul Județean Vrancea după 24 de ani de domnie a lui Marian Oprișan și nu în ultimul rând să-i tragă la răspundere pe vinovați.

„Județul îl preluăm cu datorii și proiecte europene eșuate sau în curs de eșuare.

Vă dau un exemplu, proiectul Vrancea, care până în momentul acesta are vreo 4,8 milioane de euro pierduți, pentru a nerespectarea termenelor de pus în aplicare. Vorbim aici de un proiect european de 43 de milioane de euro. Lucruri din păcate afectează bugetul. Vrancea este oricum pe ultimele locuri la ceea ce înseamnă excedent. De aceea propun ca în perioada următoare să facem un audit, să tragem la răspundere, pentru că nu putem trece cu vederea. În același timp să găsim proiecte care să aducă servicii medicale de calitate prin înființarea/construirea unui spital județean și nu în ultimul rând infrastructura rutieră, pentru a putea promova județul Vrancea. Vă asigur că județul Vrancea are minuni/frumuseți de care ați auzit, dar pe care nu le-ați văzut.

Este timpul să deschidem acest acest județ”, a mai spus Toma.

Întrebat dacă îi vor ajunge patru ani pentru a implementa tot ce ți-a propus, Cătălin Toma a spus că ‘dacă ai idei strălucite, ele rămân în timp, nu trebuie să fie cineva veșnic’.

„Trebuie să generezi venituri, locuri de muncă și un pic de zâmbet pe chipul cetățeanului. Dacă reușești acest lucru, ești bun. Dacă nu, istoria își va spune cuvântul”, a conchis Cătălin Toma, noul șef al Consiliului Județean Vrancea.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis