Cazuri grave de COVID-19, inclusiv decese, după vaccinarea cu Janssen, serul de la Johnson&Johnson

Cazuri grave de COVID-19, inclusiv decese, după vaccinarea cu Janssen, serul de la Johnson&Johnson

Vaccinul anti-COVID-19 Johnson&Johnson, comercializat sub numele „Janssen”, în urma scandalului legat de efectele adverse apărute la scurt timp după administrarea serului, provoacă noi îngrijorări.

Serul anti-COVID de la Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, este vizat de multiple suspiciuni în Franța, un „număr important” de cazuri de eșec ale vaccinului anti-COVID-19, potrivit Agenției Franceze a Medicamentului (ANSM), citată de AFP.

„A fost raportat un număr important de cazuri de eşec ale vaccinului Janssen, în special cu forme grave (deces, terapie intensivă) precum şi o suprareprezentare a pacienţilor vaccinaţi cu Janssen la terapie intensivă în două spitale universitare la Marsilia (sud) şi la Tours (vest)”, a notat ANSM în raportul său periodic de supraveghere a vaccinurilor.

Cifrele îngrijorătoare cu privire la vaccinul anti-COVID-19, de la Johnson&Johnson

Din aprilie 2021, aproximativ 1 milion de vaccinuri anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson au fost administrate în Franța. 32 de infecții cu SARS-COV-2 au fost raportate în rândul persoanelor vaccinate, dintre care 29 au fost grave, inclusiv 4 decese, la persoane de 73-87 de ani. „În marea lor majoritate au fost comorbidități cu risc de forme grave”, a mai transmis ANSM.

La data de 24 august, Înalta Autoritate Sanitară franceză (HAS) a recomandat ca persoanele vaccinate cu Janssen să primească o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) la cel puţin 4 săptămâni după vaccinarea cu doza iniţială.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări