Ce face Vladimir Plahotniuc, în plin război politic: Cum s-a fotografiat oligarhul acuzat că vrea să acapareze Republica Moldova (FOTO)

Ce face Vladimir Plahotniuc, în plin război politic: Cum s-a fotografiat oligarhul acuzat că vrea să acapareze Republica Moldova (FOTO)
Foto: Vlad Plahotniuc / Facebook

Democratul moldovean Pavel Filip s-a fotografiat mâncând pizza alături de Vladimir Plahotniuc, oligarhul care conduce PDM, în plin război politic peste Prut.

„Cina cu echipa”, a scris fostul premier lângă fotografia postată pe Facebook. Imaginea a stârnit o mulțime de comentarii printre utilizatorii rețelei sociale.

Câteva dintre ele: „Ultima cină cu lordul meu”; „Datorită vouă am plecat peste hotare, mulțumesc mult”; „Cina cea de taină” și „Tag location: Chișinău International Airport”.

Scena politică din Republica Moldova a fost cuprinsă de o adevărată criză. Cum alegerile generale din 24 februarie nu au generat o majoritate clară în noul Parlament de la Chișinău, principalele partide moldovene au fost forțate să caute aliați printre foștii rivali.

Astfel, pro-europenii de la ACUM și pro-rușii de la PSRM au făcut o coaliție de „nevoie”, în încercarea de a-l izola din punct de vedere politic pe oligarhul Vladimir Plahotniuc. Această decizie a primit girul Washingtonului, Moscovei și Bruxelles-ului.

Totuși, Curtea Constituțională – considerată ca fiind controlată de Plahotniuc – a luat mai multe decizii pe 8 iunie, majoritatea în aceeași direcție: încercarea de a-l forța pe președintele Dodon să dizolve Parlamentul și să demareze procedura de alegeri anticipate.

În orice caz, lucrurile rămân neclare în stânga Prutului, pentru că fiecare tabără se consideră ca fiind legitimă și o acuză pe cealaltă fără niciun menajament. Acestea fiind spuse, președintele Dodon susține că Vladimir Plahotniuc vrea să „acapareze total” Republica Moldova și că încearcă să-l asasineze, în timp ce omul de afaceri susține că liderul socialist este plătit de Rusia, precum și că noua coaliție de guvernământ a dat o „lovitură de stat”.

Ultima oră
20:15 - OMS solicită amânarea vaccinării cu cea de-a treia doză anti-COVID. Motivul invocat pentru întârzierea administrării serului până în octombrie
20:05 - „Gen” în loc de „sex” în noile buletine. Pavel Popescu: Sper că e doar o gravă eroare / Resping asocierea poziției mele cu cea a AUR. E ca și cum l-am acuza pe Drulă că vorbește ca Hitler, pentru că vrea autostrăzi (VIDEO)
19:29 - Un bărbat a murit în trenul care circula de la Iași la București, în timp ce soția lui credea că doarme
19:28 - Stelian Ion: Desființarea SIIJ și repararea Legilor Justiției erau obiective îndeplinite dacă toți partenerii din coaliție respectau programul de guvernare. Îl rog pe președintele Iohannis să se implice în depășirea acestui blocaj
19:10 - România, demers la NATO ca urmare a atacului asupra vasului „Mercer Street”
18:52 - Valeriu Gheorghiță: 90% din secvențierile efectuate săptămâna trecută au ieșit pozitive pentru varianta Delta. Dacă ritmul de vaccinare nu se schimbă, vom deconta cu toții
18:46 - Google va interzice accesul la serviciile sale pentru anumite variante de Android. Ce posesori de smartphone vor fi afectați direct de noua decizie
18:15 - Un bărbat, cercetat pentru tâlhărie, a fugit în vacanță la Mamaia. Pe litoral a făcut un gest care l-a dat imediat de gol
18:14 - Încă 10.831 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Ultimele date privind campania de imunizare
17:57 - Mulți medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, deși nu se bazează pe argumente științifice. „Unii cred în conspirații, alții nu înțeleg ce citesc din literatura de profil”