Cea mai periculoasă țară din lume. Omorurile, violurile și traficul de droguri sunt la ordinea zilei

Cea mai periculoasă țară din lume. Omorurile, violurile și traficul de droguri sunt la ordinea zilei
Foto: pixabay.com

Tijuana (Mexic) este cel mai periculos oraș din lume, potrivit unei analize realizate de Citizen Council for Public Safety and Criminal Justice, informează Daily Mail. Cifrele, care sunt înspăimântătoare, o confirmă din plin: 134 de asasinate la la 100.000 de locuitori.

Tijuana este un oraș din Mexic, localizat la granița cu Statele Unite ale Americii. Tijuana, un paradis al infracționalității: violențe, trafic de droguri, trafic de arme și prostituție. În ultimul an, nu mai puțin de 2.367 de oameni au fost uciși în orașul cu 1,76 milioane de locuitori.

„Facem acest clasament pentru a atrage atenția asupra violenței urbane, în special în America Latină, pentru a pune presiune asupra celor care ne conduc, în vederea garantării dreptului de protecție”, a declarat Jose Antonio Ortega Sanchez, președintele Citizens Council for Public Safety and Criminal Justice, pentru Yucatan Times.

Mexicul, paradisul infracționalității

Pe locul secund în topul celor mai periculoase orașe din lume este Ciudad Juarez – 104 omoruri la 100.000 de locuitori, Uruapan – 85 de asasinate la 100.000 de locuitori, Irapuato – 80 și Obregon – 80. Toate orașele menționate sunt din Mexic.

Pe locul 6 se poziționează Caracas, capitala Venezuelei, cu 75 de asasinate la 100.000 de locuitori. Locul 7 îl ocupă Acapulco (Mexic), una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din lume. Cape Town (Africa de Sud) – 68 de omoruri, St. Louis (Statele Unite) – 65, Vitoria da Conquista (Brazilia) – 60 completează clasamentul.

Dintre cele 50 de orașe menționate în topul celor mai periculoase din lume, Mexic are 19, ceea ce face ca statul condus de Andres Obrador să fie cel mai periculos din lume, în condițiile în care nu se află implicat în vreun război.

„Dacă Mexic este epicentrul violenței, înseamnă că-și merită liderii”, a mai declarat Ortega.

Datele statistice stârnesc fiori în rând populației mexicane, în contextul în care în decembrie 2018, autoritățile au anunțat încetarea războiului împotriva crimei organizate, precizează Daily Mail. Astfel, doar în 2019 au fost uciși 34.608 oameni.

Descoperire uluitoare a americanilor, la granița cu Mexic

În ianuarie, autoritățile americane au anunțat că au descoperit cel mai lung tunel de contrabandă găsit vreodată la granița cu Mexicul.Întinzându-se pe o lungime de 1.313 m, tunelul avea un ascensor, șină de cale ferată, sisteme de drenaj și de aerisire și cabluri electrice de înaltă tensiune. Pasajul conecta un sit industrial din orașul mexican Tijuana la zona San Diego din California.

Nu s-au făcut arestări și nici nu s-au găsit droguri.Tunelul a fost descoperit în august 2019. Oficialii mexicani i-au identificat intrarea, iar anchetatorii americani l-au cartografiat, înainte de a comunica miercuri constatările.

„Sofisticarea și lungimea acestui tunel special demonstrează cât de mari sunt eforturile pe care le depun organizațiile criminale transnaționale la granița cu SUA”, a declarat Cardell Morant, agent special responsabil pentru investigațiile de securitate internă din San Diego, a declarat într-un comunicat.