Centrul Chişinăului a fost blocat: Susţinătorii partidelor pro-ruse, nemulțumiți de actuala guvernare, au instalat zeci de corturi pe carosabil și amenință cu noi proteste duminică (VIDEO)

Centrul Chişinăului a fost blocat: Susţinătorii partidelor pro-ruse, nemulțumiți de actuala guvernare, au instalat zeci de corturi pe carosabil și amenință cu noi proteste duminică (VIDEO)
Foto: B1 TV

Centrul Chişinăului a fost blocat. Susţinătorii partidelor pro-ruse vor protesta din nou duminică. După ce în noaptea de vineri spre sâmbătă au montat zeci de corturi pe carosabil, nemulţumiţi de actuala guvernare de la Chişinău, manifestanţii anunţă că vor ieşi din nou în stradă. Potrivit unor surse, citate de B1 TV, în spatele protestului s-ar afla liderii pro-ruşi Igor Dodon şi Renato Usatîi. Protestatarii cer demisia conducerii statului și organizarea alegerilor anticipate. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă consideră protestul ilegal.

Unul dintre cele mai importante bulevarde din Chişinău a fost împânzit încă de vineri cu zeci de corturi ale manifestanţilor pro-ruşi, iar în spatele protestului se află liderii pro-ruşi Igor Dodon şi Renato Usatii. Corturile, care până acum erau amplasate doar pe trotuare, au fost mutate la comandă pe stradă. Totul ar fi fost realizat la comanda deputaţilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Liderul pro-rus Igor Dodon a scris pe pagina sa de socializare că acesta esta este doar începutul. Reprezentanții partidului socialist din Republica Moldova spun că aceste manifestaţi au început după ce președintele Nicolae Timofti a refuzat să-şi dea demisia în urma ultimatumului oferit de pro-ruşi.

Liderii Platformei Dreptate şi Adevăr organizează de mai multe săptămâni proteste în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Un miting de amploare a fost programat duminică.

Primarul Chișinăului a scris pe pagina sa de Facebook că protestul formațiunilor pro-ruse nu este o revoltă populară, spre deosebire de mitingurile care au avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, organizate de platforma „DA”.

Protestatarii din centrul Chișinăului cer demisia conducerii statului și organizarea alegerilor anticipate, cereri respinse de actuala putere care consideră că astfel de revendicări vor arunca Republica Moldova într-o criză politică și economică profundă.

Centrul Chișinăului a fost blocat de protestatari