Cercetătorii de la Universitatea Americană din Cairo au creat un test rapid și ieftin pentru depistarea hepatitei C

Cercetătorii de la Universitatea Americană din Cairo au creat un test rapid și ieftin pentru depistarea hepatitei C

Un test rapid şi ieftin, capabil să depisteze toate tipurile de hepatită C, o boală care afectează aproape 10 milioane de egipteni, a fost creat de o echipă de cercetători de la Universitatea americană din Cairo, informează AFP.

Acest nou test permite reducerea perioadei de „depistare în două etape, care durează mai multe zile, la o procedură unică, ce durează mai puţin de o oră (…) şi cu un preţ ce reprezintă doar o mică parte din costul de funcţionare al instrumentelor de diagnosticare folosite în mod obişnuit„, au anunţat reprezentanţii universităţii. 
       
Este vorba de un test chimic lichid, care detectează hepatita C cu ajutorul unor nanoparticule din aur. Testul a fost realizat de o echipă coordonată de medicul Hassan Azzazy.
       
Detectarea virusului hepatitei C în primele şase luni permite o rată de vindecare de 90%”, a subliniat cercetătorul egiptean, care regretă faptul că în ţara lui autorităţile fac prea puţin pentru a lupta contra acestei maladii.
       
Aproape 10 milioane de persoane suferă de hepatita C în Egipt, potrivit Universităţii americane din Cairo, iar acest virus, transmis prin sânge, contaminează alte 500.000 de persoane în fiecare an

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu