Cernăuți, regiunea cu cea mai mică prezență la vot la alegerile parlamentare din Ucraina. Președintele Zelenski vrea un premier „complet independent”

Cernăuți, regiunea cu cea mai mică prezență la vot la alegerile parlamentare din Ucraina. Președintele Zelenski vrea un premier „complet independent”
Foto: Hepta

Ucrainenii aleg duminică noua componență din Rada Supremă (Parlamentul), iar partidul președintelui Vladimir Zelenski a pornit în această cursă din postura de mare favorit.

VESTE TRISTĂ! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE! VA FI DOLIU NAȚIONAL! VEZI AICI ULTIMELE IMAGINI (GALERIE FOTO)

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski doreşte ca viitorul prim-ministru al ţării să fie un economist de carieră şi relativ un începător politic ca şi el, relatează duminică dpa preluată de Agerpres.

ADIO, CRISTI BORCEA! L-A PĂRĂSIT PENTRU UN PARTENER MAI TÂNĂR! NEBUNIE LA ÎNCHISOARE! IMAGINI INCENDIARE

„Cred că această persoană ar trebui să fie un economist profesionist. (…) Chiar doresc ca această persoană să fie una complet independentă, care nu a fost nici prim-ministru, nici preşedinte de parlament, nici conducător al vreunei facţiuni”, a spus Zelenski.

LACRIMI AMARE ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ ACCIDENTUL VASCULAR! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Formaţiunea recent creată şi denumită ‘Slujitorul poporului’ – după numele unui serial televizat în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit pe neaşteptate preşedinte – este creditată cu între 42% şi 52% din intenţiile de vot, cu mult înaintea rivalilor săi, scrie aceeași publicație.

Cea mai scăzută prezență la vot a fost în regiunea Cernăuți

Doar 27,91% dintre bucovineni au venit să voteze pentru alegerea noului Parlament până la ora 16.00, în timp ce la nivel național prezența la urne a fost de 36,47%, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, transmite lyberti.com.

Cea mai ridicată prezență la vot, la ora 16.00, se înregistrează în Circumscripția electorală nr. 201 – cu 30,26%. În Circumscripția electorală nr. 202 prezența la vot a fost de 25.32%, în În Circumscripția electorală nr. 203 – 26.71% și în Circumscripția electorală nr. 204 – 29.52%, mai notează aceeași publicație.

Urmăriți B1TV.ro și pe