Chișinău: Oficialii ruși au fost expulzați în baza informațiilor SIS. Moscova anunță că va răspunde DUR

Chișinău: Oficialii ruși au fost expulzați în baza informațiilor SIS. Moscova anunță că va răspunde DUR

Cei cinci oficiali ruși au fost declarate persoane non grata în baza informațiilor oferite de serviciile secrete din Republica Moldova (SIS). Anunțul a fost făcut marți de premierul Moldovei, Pavel Filip, în timpul briefingului săptămânal al Partidului Democrat, potrivit Deschide.md.

„Nu vă pot spune cine sunt acești oameni pentru că regulile nu permit să facem acest lucru. Au fost declarați persoane non grata în baza informațiilor secrete speciale. Este o procedură standard”,a conchis Filip.

Întrebat cum comentează reacția conducerii de la Kremlin privind expulzarea celor cinci oficiali ruși, premierul a răspuns că autoritățile de la Chișinău vor să fie tratate cu respect chiar dacă Republica Moldova este o țară mică.

Amintim că, ieri, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a declaratpersona non gratacinci diplomați ruși, fapt ce a atras oprobiul președintelui Igor Dodon dar și al Moscovei.

Ulterior, viceministrul de Externe al Rusiei, Grigori Karasin, a declarat că expulzarea diplomaților ruși din Republica Moldova este o lovitură aplicată forțelor conduse de Igor Dodon în Moldova, care pledează pentru o normalizare a relațiilor bilaterale cu Federația Rusă. Oficialul rus a menționat că va urma un răspuns dur din partea Moscovei.

Tags: