„Cine nu plătea era ucis pentru organe". Traficul de migranţi, o afacere profitabilă (VIDEO)

„Cine nu plătea era ucis pentru organe". Traficul de migranţi, o afacere profitabilă (VIDEO)

Nuredin Wehabrebi Atta este primul traficant de migranţi care şi-a recunoscut faptele şi care colaborează cu organele de anchetă de aproximativ un an. Acesta a declarat poliției italiene că „cine nu avea bani pentru a plăti călătoria, era ucis şi organele sale erau vândute în Egipt pe aproximativ 15.000 de euro", potrivit gandul.info.

După ce a făcut aceste declarații, a început operaţiunea „Glauco 3”, care este coordonată de o echipă de investigatori de la tribunalul din Palermo.

„Migranţii care nu puteau plăti pentru călătoria care o făcuseră pe uscat sau pe mare erau livraţi egiptenilor şi ucişi pentru prelevare de organe care erau apoi revândute în Egipt pentru o sumă de aproximativ 15 mii de euro.

În special, aceşti egipteni erau echipaţi pentru a scoate organele şi a le transporta apoi în genţi frigorifice”, citează din declaraţiile lui Atta ziarul italian Corriere della Sera.

Nuredin Wehabrebi Atta a primit o pedepsă de doar cinci ani după ce a decis să spună tot „pentru că au murit prea multi în mare”, mai ales după tregedia din 2013 din insula Lampedusa unde au murit 366 de oameni, vicitme pentru care acesta neagă că avea vreo responsabilitate, scrie lastampa.it

„Cine nu plătea era ucis pentru organe”

#DIRECT_ONE_bhkh2a#

După ce au fost efectuate mai multe raiduri ale forţelor de securitate din Italia, 38 de suspecţi traficanți de persoane au fost arestați luni. Politia a confiscat de la aceştia peste o jumatate de milion de euro bani lichizi, precum si un registru contabil care contine informatii despre clientii retelelor.

În afară de referirea la organele recoltate şi vândute, Atta Wehabrebi a vorbit şi despre profitul de milioane de euro al organizaţiei din care a făcut parte.

„Organizaţia funcţionează ca un adevărată reţea criminală, cu celule diferite, care operează fiecare pe teritorul său şi carea au sarcinii specifice şi determinate pantru a face aranjamentele de călătorie ajutând astfel la intrarea şi şederea ilegală a migranţilor în Italia, iar apoi le asigură logistica astfel încant migranţii să ajungă la destinaţia finală, o ţară din Europa de Nord, acolo unde migranţii au membrii de familie sau prieteni”, citează din rechizitoriul Procuraturii din Palermo corriere.it.

Un alt mod de operare al reţelei îl reprezintă regizarea unor căsătorii false între străini aflaţi deja legal în Italia şi migranţi cu care nu au nici o legătură.

Cu toate acestea, căsătoriile false sunt accesibile doar celor bogați, pentru că prețul este între 10 şi 15 mii de euro de persoană. Aceasta este după cum spun anchetatorii „o reală distincţie socio-economică chiar şi într-o lume ca aceasta numită generic a «migranţilor»".

Atta Wehabrebi a oferit anchetatorilor şi două adrese pentru ca poliţia din Palermo să poată verifica afirmaţiile sale. Locaţiile au fost supravegheatae de poliţie mai bine de un an.