Coasta de Fildeş: Dictatorul Gbagbo arestat după intervenţia trupelor franceze

Coasta de Fildeş: Dictatorul Gbagbo arestat după intervenţia trupelor franceze
Liderul contestat al Coastei de Fildeş, Laurent Gbagbo a fost arestat, luni, după ce un convoi de bilindate al Armatei Franceze a luat cu asalt baza în care acesta îşi avea adăpostul fortificat. O coloană cu...

Liderul contestat al Coastei de Fildeş, Laurent Gbagbo a fost arestat, luni, după ce un convoi de bilindate al Armatei Franceze a luat cu asalt baza în care acesta îşi avea adăpostul fortificat.

O coloană cu peste 30 de vehicule blindate franceze au atacat reşedinţa lui Gbagbo în centrul  Abidjan, după ce elicoptere de luptă au bombardat toată noaptea baza militară.

“Da, a fost arestat”, a confirmat Affoussy Bamba, purtător de cuvânt pentru al liderului rebelilor, Ouattara, pentru Reuters.

Anterior un consilier al lui Gbagbo la Paris declarase că trupele speciale franceze l-au reţinut pe dictator, după ce au pătruns cu ajutorul tancurilor în fortificaţie.

„Gbagbo a fost arestat de trupe speciale franceze la reşedinţa sa şi a fost predat liderilor rebelilor”, a spus apropiatul lui Gbagbo la Paris, Toussaint Alain, relatează Reuters.

Un alt purtător de cuvânt al lui Gbagbo, Don Mello, a afirmat în Coasta de Fildeş: „Preşedintele Laurent Gbagbo a ieşit din cazemată şi s-a predat frencezilor fără să opună rezistenţă”.

Surse din interiorul Ministerului de Externe Francez, relatează Reuters, au declarat că Gbagbo a fost arestat de forţele liderului rebelilor, Ouattara, sprijinite de forţele Naţiunilor Unite şi Franţei.

Bamaba a mai declarat că Gbagbo a fost dus la cartierul general al lui Ouattara, Hotelul Golf din Abidjan.

Războiul civil din Coasta de Fildeş a izbucnit când Gbagbo a refuzat să predea conducerea tării lui Ouattara,  în urma alegerilor organizate în luna Noiembrie a anului trecut.

Tags:
Ultima oră
08:01 - Walter Zenga a primit a patra doză de ser anti-COVID-19. Decizia, explicată de antrenorul italian
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)