Colonelul rus din Spetsnaz, dezvăluiri surprinzătoare despre războiul din Ucraina: „Creierul nu este SUA”

Colonelul rus din Spetsnaz, dezvăluiri surprinzătoare despre războiul din Ucraina: „Creierul nu este SUA”
Colonelul rus din Spetsnaz, dezvăluiri surprinzătoare despre războiul din Ucraina: „Creierul nu este SUA”. Foto: Hepta - Sputnik / RIA Novosti

Andrei Kumov, colonelul Forțelor Speciale Ruse Spetsnaz, a acordat un interviu în care dezvăluie detalii neobișnuite despre modul în care unii ofițeri ai armatei ruse privesc războiul din Ucraina.

Kumov, cel care a primit titlul de „erou al Rusiei” din partea liderului de la Kremlin, este membru al unității „Alpha” dpentru combaterea terorismului din cadrul Directoratului Principal de Informații al Forțelor Armate Ruse, temutul GRU.

Andrei Kumov afirmă că Marea Britanie este „creierul” SUA

Interviul a fost publicat de ziarul rusesc Pravda (Adevărul).

Întrebat cum evoluează „operațiunea militară specială” declanșată Vladimir Putin în Ucraina, Kumov susține că „am venit în Ucraina cu un scop de menținere a păcii. Între timp s-au instalat necazuri pentru că s-au trasat sarcini serioase și trebuie îndeplinite, dar negocierile politice nu au dat rezultate”.

„Conducerea rusă și-a dat seama că dreptul internațional nu mai există. Anglia a zdrobit pe toată lumea sub ea însăși și decide totul individual. Ea a format din nou o coaliție. Acum se spune că Statele Unite fac totul, dar Statele Unite sunt mâna Angliei, care este creierul ei”, a spus Andrei Kumov.

Acesta a fost rugat să comenteze o remarcă cu tentă antisemită: „mulți, inclusiv colegii dvs. de la Serviciul de Informații Externe, consideră că Israelul este creierul Statelor Unite”.

„Creierul SUA este Anglia. În toate războaiele, Rusia se ciocnește constant cu cei care au fost educați în Marea Britanie. Anglia era aliatul nostru doar atunci când era în avantajul ei și când putea duce la distrugerea Rusiei”, a răspuns ofițerul rus.

„Acum britanicii urmăresc cu mare atenție cum va ieși Federația Rusă din operațiunea specială, cât de mare este potențialul său, nu doar militar, ci și uman. În timpul celui de-al treilea Reich, o întreagă coaliție a luptat împotriva URSS și a încercat să pună mâna pe Patria noastră”, a declarat Kumov.

Colonelul Forțelor Speciale Ruse Spetsnaz este de părere că Rusia luptă acum „cu cel de-al patrulea Reich, deoarece naționaliștii ucraineni acționează după modele fasciste. Metodele lor de a influența populația civilă și prizonierii de război sunt aceleași cu cele ale batalioanelor punitive”.

Ofițerul rus nu este de acord cu mass-media de la Moscova

Andrei Kumov afirmă că trupele ucrainene „i-au inclus imediat pe rezidenții RPD și LPR (n.r. cele două entități separatiste din Donbas) în lista inamicilor lor, toți fără excepție, și nu îi tratează ca cetățeni ai țării lor”.

„Iar faptul că mass-media noastră continuă să promoveze frăția între popoarele noastre cred că este cel puțin lipsit de etică, mai ales acum. Prizonierii de război naționaliști trebuie împușcați”, a adăugat acesta.

„Ne luptăm cu nazismul și fascismul iar armata noastră face ceea ce bunicii și străbunicii noștri nu au terminat. Denazificarea ar trebui efectuată prin aceleași metode ca în Marele Război Patriotic, cel puțin ca în 1944-1945”, continuă ofițerul rus.

„Armata noastră și președintele trebuie să simtă sprijinul poporului Rusiei, caz în care avem șansa, oportunitățile și aspirația de a ajunge la un sfârșit care nu a fost încă stabilit pentru noi. Și eu, ca militar, nu înțeleg unde este acest loc în care ne așteaptă un moment victorios”, susține militarul.

„Din 1941 soldații noștri din URSS știau că trebuie să ajungă la Reichstag în Berlin. Și unde este ‘Reichstag-ul’ nostru din Ucraina? Din 1941, știm că inamicul trebuie distrus în bârlogul lui, așa că haideți să stabilim unde se află bârlogul celui de-al patrulea Reich”, a mai spus Kumov

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:17 - Femeilor din Iran li s-a interzis să apară în reclame. După lansarea publicității, în care o fată cu capul acoperit conduce o mașină și mănâncă înghețată
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:50 - Polițiștii de frontieră au avut parte de o „surpriză”. Doi sirieni au fost găsiți ascunşi în podeaua unei mașini la Calafat
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?