Comisia Europeană AMENINȚĂ Ungaria și Polonia cu proceduri de infringement. România, URGENTATĂ să primească mai mulți refugiați

Comisia Europeană AMENINȚĂ Ungaria și Polonia cu proceduri de infringement. România, URGENTATĂ să primească mai mulți refugiați
Foto: Digi24

Comisia Europeană a cerut României să intensifice ritmul primirii refugiaților conform cotelor obligatorii. România a fost menționată pe lista statelor membre ale UE, listă cu țări cărora CE le-a solicitat să intensifice ritmul primirii refugiaților, conform cotelor obligatorii hotărâte în septembrie 2015, dar a evidențiat faptul că România se pregătește să preia în scurt timp refugiați direct din Turcia, în baza acordului încheiat de UE cu Ankara.

În prezentarea celui de-al 12-lea raport despre procesul implementării cotelor obligatorie de refugiați, CE a precizată că 2.078 de refugiați au fost relocați în statele europene, iar la 12 mai, numărul celor redistribuiți a ajuns la 18.418, informează ProTV.

Numărul relocărilor este departe de aceste ținte, dar au fost observate totuși progrese. Singurele state din UE care până în prezent nu au primit niciun refugiat sunt Austria, Ungaria și Polonia, cele două din urmă fiind amenințate cu proceduri de infringement.

România a preluat până în prezent 568 de refugiați, din cota alocată de 4.180 de refugiați.