Comisia Europeană propune ca Ucraina și Republica Moldova să devină candidate pentru aderarea la UE (VIDEO)

Comisia Europeană propune ca Ucraina și Republica Moldova să devină candidate pentru aderarea la UE (VIDEO)

Comisia Europeană a decis, vineri, să propună ca Ucraina și Republica Moldova să devină candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Anunțul Ursulei von der Leyen despre Ucraina

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că executivul comunitar a propus ca Ucraina să devină țară candidată pentru aderarea la UE. Ea a făcut anunțul îmbrăcată în culorile Ucrainei: o cămașă albastră peste care a avut un sacou galben.

„Ucraina a demonstrat clar aspirația și determinarea ei de a se ridica la înălțimea valorilor și standardelor europene”, a declarat șefa Comisiei Europene.

Von der Leyen a punctat că Ucraina are, totuși, de implementat mai multe reforme.

Ce a spus șefa CE despre Republica Moldova

Comisia Europeană a decis să acorde statutul de țară candidată și Republicii Moldova.

„Recomandăm acordarea statutului de țară candidată și Republicii Moldova, condiția fiind ca aceasta să realizeze reforme. Mai are un drum lung de parcurs, dar noi credem că are potențialul de a se ridica la nivelul criteriilor”, a mai declarat Ursula von der Leyen.

Comisarul Virginijus Sinkevičius a precizat că Georgia, în schimb, mai are de îndeplinit niște condiții până să ajungă în acest punct.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni