Confruntări violente într-un oraș grec. Un grup pro-refugiați a încercat să înlăture gardul de la frontiera cu Turcia (VIDEO)

Confruntări violente într-un oraș grec. Un grup pro-refugiați a încercat să înlăture gardul de la frontiera cu Turcia (VIDEO)

Confruntări violente au izbucnit în orașul grec Kastanies, acolo unde circa 200 de manifestanți pro-refugiați au încercat să rupă cordonul de poliție și să distrugă un gard ridicat la granița cu Turcia. Forțele de ordine au fost nevoite să folosească grenade paralizante și gaze lacrimogene pentru a opri mulțimea furioasă, informează RT.

Potrivit presei locale, 200 de persoane au participat la un marș în Kastanies, organizat împotriva politicii porților închise. Strigând ”deschideți granița” și purtând pancarte pe care se putea citi ”dincolo de frontiere”, demonstranții au solicitat autorităților să înlăture gardul care a fost montat la frontiera cu Turcia pentru a împiedica intrarea în Grecia a imigranților.

Protestatarii au vrut să ajungă până la gardul respectiv, dar au fost opriți de un cordon de poliție. Un clip postat pe internet arată cum demonstranții încearcă să treacă dincolo de lanțul de polițiști, lovindu-i pe aceștia. La rândul lor, forțele de ordine s-au apărat cu scuturile și au folosit gaze lacrimogene și grenade paralizante.

Grecia: Un grup pro-refugiați a încercat să înlăture gardul de la frontiera cu Turcia

#DIRECT_ONE_hl16ir#