Consilierii lui Joe Biden au găsit cel puțin încă un set de documente clasificate la o altă locație

Consilierii lui Joe Biden au găsit cel puțin încă un set de documente clasificate la o altă locație
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Javier Rojas

Consilierii președintelui american Joe Biden au găsit cel puțin încă o tranșă de documente clasificate la o altă locație decât Penn Biden Center din Washington DC, pe care le-a folosit în perioada în care era vicepreședinte în administrația Obama, a confirmat Fox News.

Consilierii președintelui Joe Biden au găsit cel puțin încă un set de documente clasificate la o altă locație

Situația a fost dezvăluită inițial de NBC News, iar o sursă de-ale redacției spune despre consilierii președintelui SUA că au căutat eventuale documente suplimentare cu conținut clasificat în alte locații care ar fi putut fi folosite de Joe Biden.

Departamentul de Justiție și FBI au refuzat să comenteze dezvăluirea.

Un prim set de documente clasificate fusese găsit pe 2 noiembrie, în biroul privat al lui Joe Biden de la Penn Biden Center, iar informația a fost dezvăluită publicului în această săptămână. La Departamentul de Justiție a fost deschisă o anchetă, iar sursele CNN susțin că materialele acopereau inclusiv subiecte legate de Ucraina, Iran și Marea Britanie.

După întâlnirea cu premierul canadian Justin Trudeau de marți, Joe Biden a ignorat întrebările reporterilor pe acest subiect, iar personalul președintelui s-a grăbit să îi scoată din încăpere pe reprezentanții presei.

„Domnule Președinte, aveți de făcut vreun comentariu cu privire la documentele clasificate?”, striga unul dintre reporteri, în timp ce Biden privea impasibil.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a reacționat și el, în condițiile în care reședința sa din Mar-a-Lago, Florida, fusese subiectul unei percheziții domiciliare în august 2022 într-o speță care viza tot documente clasificate.

„Când va face FBI un raid (raid-anchetă, n.r.) la multele locuințe ale lui Joe Biden, poate chiar la Casa Albă?”, a afirmat Donald Trump, pe platforma sa de social media, Truth Social. „Aceste documente cu siguranță nu au fost desecretizate”, a mai spus el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe