Consiliul Europei susține că Rusia a recreat ororile celui de-Al Doilea Război Mondial: „Istoria s-a întors pe continentul nostru în cel mai crud mod cu putinţă”

Consiliul Europei susține că Rusia a recreat ororile celui de-Al Doilea Război Mondial: „Istoria s-a întors pe continentul nostru în cel mai crud mod cu putinţă”
Consiliul Europei susține că Rusia a recreat ororile celui de-Al Doilea Război Mondial: „Istoria s-a întors pe continentul nostru în cel mai crud mod cu putinţă”. Sursa Foto: Hepta/ Mustafa Yalcin/ Anadolu

Miercuri, Marija Pejcinovic, secretarul general al Consiliului Europei (CoE) a transmis că Rusia a recreat ororile celui de-Al Doilea Război Mondial prin invazia sa asupra Ucrainei şi prin îndepărtarea valorilor care stau la baza organizaţiei paneuropene, informează EFE.

Consiliul Europei acuză Rusia că recreează ororile celui de-Al Doilea Război Mondial

În urmă cu 73 de ani, după cel de-Al Doilea Război Mondial a fost creat organismul cu angajamentul ca un conflict de acest fel să nu mai aibă loc niciodată.

„Pentru Ucraina, această promisiune nu s-a realizat. Nu este eşecul multilateralismului în sine, ci rezultatul orientării violente a unei ţări”, a transmis Marija Pejcinovic.

„Am îndrăznit să credem că astfel de imagini (de război) sunt de domeniul trecutului în Europa. Ne-am înşelat. Istoria s-a întors pe continentul nostru în cel mai crud mod cu putinţă”, a adăugat reprezentanta Consiliului Europei.

Marija Pejcinovic a susținut în introducerea raportului său anual „Moving Forward 2022” că lecţia care trebuie învăţată este că succesul CoE şi al continentului depinde de decretul statelor membre „de a face ceea ce este corect”.

Marija Pejcinovic: Investim în drepturile omului, democraţie şi statul de drept

Ceea ce este corect înseamnă „să investim în drepturile omului, democraţie şi statul de drept”, a subliniat secretarul general al Consiliului Europei.

De asemenea, Marija Pejcinovic a menționat că poporul ucrainean a dat dovadă de „un curaj şi o hotărâre extraordinare” în apărarea ţării sale şi şi-a exprimat disponibilitatea „de a ajuta cu intervenţii pe măsură, atunci când violenţa va înceta”.

Raportul anual „Moving Forward 2022” are în vedere activitatea diferitelor organisme ale CoE şi analizează situaţia instituţiilor politice, independenţa judiciară, libertatea de exprimare, demnitatea umană, precum și lupta împotriva discriminării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:39 - Cum a contribuit Carlo Ancelotti la împăcarea dintre doi regizori italieni de legendă. Poveste fabuloasă din copilăria primului antrenor care s-a calificat în cinci finale UEFA Champions League (VIDEO)
08:26 - Incendiu într-un tren din gara Sinaia: pasagerii s-au autoevacuat
08:21 - Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: „Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască”
08:10 - Rusia își echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, în urma amenințărilor Statelor Unite
08:09 - Un copil de nici 2 ani a căzut de etajul 4, dar a supraviețuit. Incidentul a avut loc la Petroșani
07:42 - Volodimir Zelenski transmite că Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă: „Războiul ar fi putut fi oprit dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa”
07:13 - Cancelarul german Olaf Scholz susține că Rusia nu va câștiga războiul provocat în Ucraina: „Nu va fi nicidecum o pace dictată”
00:11 - Șeful de cabinet al lui Viktor Orban: Ungaria are nevoie de până la 4 ani pentru a renunţa la gazul rusesc
23:50 - CCR a declarat neconstituţională întreruperea termenului de prescripţie la momentul administrării de noi probe. Reacția ministrului Cătălin Predoiu
23:31 - Vasile Dîncu a explicat de ce nu i-a permis lui Gigi Becali accesul pe stadionul Steaua: „FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media”