Consumatorii germani de gaze nu sunt deloc fericiți. Fiecare familie va plăti în plus 400-600 de euro pe an

Consumatorii germani de gaze nu sunt deloc fericiți. Fiecare familie va plăti în plus 400-600 de euro pe an
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sergey Guneev

Taxa suplimentară impusă de Germania tuturor consumatorilor de gaze din această țară, pentru a acoperi costurile suplimentare legate de înlocuirea importurilor de gaze rusești cu cele din alte surse, ar urma să fie stabilită la 2-3 eurocenți/kWh de gaze, au declarat surse din industrie și din Guvern, citate de Reuters.

Suprataxarea vine în contextul în care importurile de gaze sunt din ce în ce mai scumpe

Executivul german a decis la începutul lunii să impună o suprataxă tuturor consumatorilor finali de gaze din această țară, în contextul în care importurile de gaze, mai ales cele din surse-non ruse, sunt din ce în ce mai scumpe.

Taxa ar urma să intre în vigoare din luna octombrie și să fie plătită până în aprilie , dar cuantumul ei nu a fost dezvăluit atunci.

Trading Hub Europe, operatorul de pe piața de gaze din Germania, ar urma să anunțe în seara aceasta cuantumul acestei taxe, dar Reuters a aflat înainte că ea ar urma să fie de 2 sau 3 eurocenți/kWh de gaz consumat.

Pentru a fi mai ușor de înțeles de consumatorii români, taxa ar fi echivalentul a 10-15 bani/kWh. Acum, în România, prețul plafonat al gazelor pentru clienții casnici este de 31de bani/kWh, preț final cu toate taxele.

Pentru o familie medie de patru persoane din Germania, o taxă de 2 cenți pe kWh ar însemna costuri suplimentare de aproximativ 400 de euro anual. La 3 cenți, costurile anuale s-ar ridica la aproximativ 600 de euro, arată Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse