“Copacul vieții” câștigă marele premiu la Cannes. Trier, izgonit dar și câștigător

“Copacul vieții” câștigă marele premiu la Cannes. Trier, izgonit dar și câștigător
Filmul regizorului american Terrence Malick "The Tree of Life" (n.r. Copacul Vieții) a câștigat, duminică, premiul Palme d'Or la festivalul de film de la Cannes. Festivitatea de premiere a pus capăt festivalului...

Filmul regizorului american Terrence Malick „The Tree of Life” (n.r. Copacul Vieții) a câștigat, duminică, premiul Palme d’Or la festivalul de film de la Cannes. Festivitatea de premiere a pus capăt festivalului desfășurat între 11 și 22 mai, care a fost marcat de expulzarea din cadrul evenimentului a regizorului danez Lars Von Trier pentru afirmația făcută în glumă de acesta în cadrul unei conferințe de presă, că ar fi nazist și un admirator al lui Hitler.

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină a revenit actriței Kirsten Dunst, pentru rolul din filmul hulitului Von Trier „Melancholia”. Regizorul, în vârstă de 55 de ani, și el câștigător al marelui premiu la o ediție precedent pentru filmul „Dancer in the Dark”, a primit interdicție de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de locul unde s-a desfășurat festivitatea de premiere.

Pentru cea mai bună interpretare masculină juriul l-a ales pe actorul Jean Dujarin pentru rolul din “The  Artist” care aduce un omagiu epocii fimului mut.

Premiul pentru cel mai bun regizor s-a dus la Nicholas Winding Refrn, pentru filmul acestuia „Drive” un excelent, dar sângeros thriller cu Ryan Gosling în rolul principal.

Printre membrii juriului de anul acesta s-au numărat Robert de Niro, Uma Thurman și Jude Law.