Coreea de Nord: Al patrulea exercițiu cu rachete balistice din ultima săptămână

Coreea de Nord: Al patrulea exercițiu cu rachete balistice din ultima săptămână
Sursa Foto: Hepta

Cel puţin două rachete balistice ar fi fost trase din Coreea de Nord spre Japonia sâmbătă dimineață, anunță paza de coastă japoneză, scrie aljazeera.com.

Televiziunea națională din Japonia a declarat că mai multe rachetele au aterizat în Marea Japoniei, deși în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste de armament în acest an, în special rachete balistice.

Aceasta esta a patra lansare de acest fel în ultima săptămână. Regimul a ordonat lansarea a două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, joi, la câteva ore după ce vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, a părăsit Coreea de Sud. În cursul vizitei sale, Kamala Harris s-a deplasat la frontiera puternic militarizată cu Coreea de Nord, în cadrul unei călătorii destinate să consolideze angajamentele în domeniul apărării dintre Washington şi Seul.

Oficialii sud-coreeni se tem că aceste exerciții indică faptul că Phenianul ar putea pregăti o lansare de rachete balistice dintr-un submarin. Responsabili sud-coreeni şi americani avertizează că se pregătește să un alt test nuclear, mai scrie AFP.

Viceministrul japonez al Apărării, Toshiro Ino, a declarat că acțiunile militare a  Coreei de Nord sunt „provocări în continuă escaladare”.

„Acțiunile Coreei de Nord amenință pacea și siguranța nu numai pentru Japonia, ci și pentru regiune și comunitatea internațională și sunt absolut inadmisibile”, a spus Ino.

Rachetele au urcat la o altitudine maximă de 50 km și au zburat până la 400 km înainte de a ateriza în Marea Japoniei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)