CORONAVIRUS | Braden McGrath, CEO la Cann Pharmaceutical Australia: Canabisul poate ajuta organismul să lupte împotriva Covid-19

CORONAVIRUS | Braden McGrath, CEO la Cann Pharmaceutical Australia: Canabisul poate ajuta organismul să lupte împotriva Covid-19

Canabisul este posibil să nu poată vindeca Covid-19, dar poate ajuta organismul să lupte împotriva virusului, a declarat Braden McGrath, CEO la Cann Pharmaceutical Australia, compania-mamă a Better Israel, pentru Hcal Ravet.

„Lumea suferă și deja vedem al doilea val”, a spus McGrath, care a adăugat: „Există o serie de grupuri care analizează modul în care canabisul medical poate ajuta cu Covid-19 … Știm că canabisul stimulează sistemul imunitar. Personal, cred că va ajuta, deoarece va ajuta sistemul imunitar să fie mai puternic. S-ar putea să nu ajute împotriva virusului în sine, dar va ajuta organismul să lupte împotriva SARS-CoV-2”.

McGrath este de părere că industria farmaceutică tradițională urmărește îndeaproape sectorul medicamentos al canabisului și că nu va trece cu mult înainte ca decalajul dintre cei cele două să fie reduse, scrie calcalistech.com.

Țările UE vor putea cumpăra medicamente experimentale împotriva Covid-19

Reamintim că, Comisia Europeană a încheiat acorduri cu producătorii de medicamente Roche (ROG.S) și Merck KGaA (MRCG.DE) pentru a asigura livrările de tratamente experimentale pentru COVID-19, a declarat miercuri o sursă.

Ofertele acoperă medicamentul pentru artrită Roche RoActemra și medicamentul pentru scleroză multiplă Rebif de Merck, ambele considerate tratamente potențiale pentru COVID-19. Acesteavor asigura aprovizionarea oricăreia dintre cele 27 de state membre ale UE care doresc să le cumpere, a spus sursa.

Sursa nu a dezvăluit termenii tranzacțiilor. Roche, Merck și o purtătoare de cuvânt a Comisiei nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Acordurile urmează solicitări din partea statelor UE din mai pentru a achiziționa cele două medicamente și vin în contextul în care guvernele sunt în competiție pentru acces la terapii potențiale și vaccinuri împotriva COVID-19, chiar înainte de a dovedi eficacitatea acestora.

Astfel că, Roche face un studiu cu Actemra pe 330 de pacienți, cunoscut sub numele de RoActemra, după ce medicamentul antiinflamator utilizat împotriva artritei reumatoide a fost dislocat în China la pacienții care suferă de o reacție severă a sistemului imunitar.

Medicamentul a fost, de asemenea, testat pe pacienți cu COVID-19 în combinație cu Gilead (GILD.O) antiviral remdesivir, singurul medicament autorizat până în prezent de UE pentru utilizare împotriva COVID-19.

La începutul lunii iunie, un studiu italian privind aplicarea Actemra la pacienții cu COVID-19 în stadiu incipient a arătat că nu a reușit să-i ajute.

Ambele medicamente vizează proteinele din organism asociate cu inflamația și există unele speranțe că pot ajuta pacienții grav afectați de COVID-19 care suferă de așa-numita furtună de citokine, o reacție a sistemului imunitar care poate duce la insuficiența organului.

Companiile au declarat în scrisori către Comisie că pot satisface cererea din partea țărilor UE, a declarat sursa, refuzând să numească statele UE care și-au exprimat interesul pentru medicamente.

Țările UE vor trebui acum să fie de acord cu companiile cu privire la livrările necesare, a adăugat sursa.

Bruxelles-ul este, de asemenea, în discuții cu Gilead pentru a obține doze de remdesivir pentru statele membre și pentru a-i spori capacitatea de producție. De asemenea, dorește să rezerve livrările de vaccinuri dezvoltate de Johnson & Johnson (JNJ.N) și Sanofi (SASY.PA).

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj