Coronavirus. Italia a înregistrat 604 decese și peste 3.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Coronavirus. Italia a înregistrat 604 decese și peste 3.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore
foto: Pixabay

Un număr de 604 persoane au decedat în Italia, în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul fatalităților din peninsulă a urcat la 17.127 – cel mai mare din lume, peste cel înregistrat de SUA, națiunea cu cele mai multe îmbolnăviri, sau China, unde erau înregistrate primele cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Coronavirusul contribuie la încă 604 decese în Italia și provoacă peste 3.000 de cazuri noi

Așadar, între ultimele două raportări, autoritățile italiene au depistat la nivel național încă 3.039 de cazuri. Numărul îmbolnăvirilor din Italia a crescut, astfel, la 135.586, dar 24.392 de persoane s-au vindecat, motiv pentru care bilanțul cazurilor active este de 94.067.

Chiar și așa, potrivit datelor centralizate de Worldometer, în prezent, 3.792 de pacienți se află în stare critică.

Un alt aspect demn de remarcat este faptul că Italia și-a îmbunătățit considerabil rata de testare și a ajuns la 755.445 de teste efectuate. Practic, doar Germania și SUA stau mai bine la acest capitol, cu aproape 919.000, respectiv circa 2 milioane de teste efectuate.

Italia ecea mai afectată națiune din lume, dar situația este dramatică și în Statele Unite

Coronavirusul a ajuns deja în 209 țării și teritorii, iar numărul cazurilor confirmate de pe tot globul crește de la o zi, la alta. Până în acest moment, aproape 1,39 de milioane de oameni au fost testați pozitiv. Totodată, au fost înregistrate peste 79.000 de decese printre persoanele contaminate. Bilanțul vindecărilor este de circa 297.000.

Italia rămâne cel mai afectat stat din lume, dacă e să ne orientăm după numărul de decese și după dimensiunea populației. Totuși, SUA și Spania sunt națiunile cu cele mai multe îmbolnăviri de pe glob, iar cazurile confirmate de cele două țări le-au depășit de mult numeric pe cele din China continentală.

Până în acest moment, SUA au testat pozitiv aproape 381.000 de persoane, iar numărul deceselor se îndreaptă spre 14.000. New York este cel mai afectat stat american, iar mulți văd națiunea drept epicentrul pandemiei de COVID-19, deși Europa rămâne continentul cu cele mai multe fatalități.

„Aceasta va fi cea mai grea și cea mai tristă săptămână din viața majorității americanilor, sincer. Acesta va fi pentru noi cee ce a fost pentru alții Pearl Harbor sau 9/11, doar că nu va fi localizat. Se va întâmpla în toată țara. Și vreau ca America să înțeleagă asta”, a declaratchirurgul Jerome Adams, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici americani.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, este de părere că pandemia nu va fi înlăturată complet în acest an și, dacă lumea nu va fi sub control, COVID-19 va avea “o natură sezonieră”.

„Trebuie să fim pregătiți ca, din moment ce este puțin probabil să fie eradicat complet de pe planetă, pentru că, pe măsură ce vom intra în sezonul viitor, vom putea vedea începutul unor noi valuride infectări”, a spus Fauci.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor