Coronavirus în Ungaria: Masca va deveni obligatorie și în restaurante și spațiile de petrecere a timpului liber

Coronavirus în Ungaria: Masca va deveni obligatorie și în restaurante și spațiile de petrecere a timpului liber
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul din Ungaria extinde obligativitateade a purta masca de protecție, astfel că, de săptămâna viitoare, aceastava deveni obligatorie și în restaurante și în spațiile de petrecere a timpului liber, a anunțat joi șeful adjunct al instituției responsabile cu gestionarea pandemiei de coronavirus, transmite MTI.

Masca va deveni obligatorie și în restaurante și spațiile de petrecere a timpului liber în Ungaria

Noile măsuri de restricție vor intraîn vigoare începând cu data de2 noiembrie, au anunțat oficialii într-o conferință de presă.

Conform noilor reguli, cetățenii vor trebui să poarte masca în spațiile de petrecere a timpului liber, în restaurante și în zonele de mâncare și băuturăde la evenimentele sportive. Măștile vor putea fi înlăturate numai în timpul mâncatului și băutului, au mai spus oficialii.

De asemenea, autoritățile au reamintit că purtarea măștii de protecție este în prezent obligatorie în magazine, transportul public, cinematografe, teatre, mall-uri, centre de sănătate și îngrijire, la evenimente sportive și în instituții publice.

Experienţa pe plan internaţional arată că neglijarea acoperirii feţei în spaţiile închise sporeşte riscul infectării cu noul coronavirus de tips SARS-CoV-2, a explicatedilul capitalei ungare, conform Hotnews.

În Ungaria s-au triplat amenzile pentru cei care nu respectă carantina

În Ungaria s-au triplat amenzile pentru cei care nu respectă carantina, astfel că ajung la echivalentul la 400 de euro. 2.194 de noi cazuri a raportat joițara vecină şi peste 30.000 de persoane aflate în carantină, multe pentru că au venit din străinătate.

În cazul în care o persoană încalcă de mai multe ori pe parcursul unei singure zile regulile de carantină poate fi sancţionată de fiecare dată când autorităţile constată acest lucru, iar valoarea totală a amenzilor aplicabile în ziua respectivă poate ajunge la 600.000 de forinţi, adică la peste 1.600 de euro.

De asemenea, a devenit obligatorie instalarea unei aplicaţii pe telefonul mobil prin intermediul căreia autorităţile pot verifica dacă o persoană se află într-adevăr în locuinţa în care trebuie să stea în carantină, măsura fiind valabilă doar în cazul celor care deţin dispozitive inteligente care permit acest lucru.

Ungaria are confirmate până joi peste 70.321de cazuri de COVID-19, dintre care 2.194 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar numărul deceselor provocate de noul coronavirus este de 1.690.