CORONAVIRUS | Noi restricții anti-Covid discutate în Germania. Angela Merkel vrea să limiteze întâlnirile în public

CORONAVIRUS | Noi restricții anti-Covid discutate în Germania. Angela Merkel vrea să limiteze întâlnirile în public
Sursa Foto: Daily Sabah

Guvernul german urmează să introducă noi măsuri de restricţie asupra adunărilor publice şi private şi să extindă regulile de purtare a măştii de protecție, în contextul în care cancelarul Angela Merkel se întâlneşte, luni, cu premierii landurilor federale în cadrul unei videoconferințe pentru a discuta situaţia naţională privind măsurile anticoronavirus, informeazăDPA.

Angela Merkel e în favoarea unor restricții mai severe

Potrivit unui proiect de propunere consultat de jurnaliștii de la agenția de presă DPA, aflat în lucru în Germania și care vizează noile măsuri, autoritățile ar urma să anunțe alte restricții, întrucât nu se întrevede o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Potrivit propunerilor, care s-ar putea schimba după discuţia dintre cancelar şi liderii regionali,copiii şi tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un singur prieten în mod regulat, în timpul liber, iar familiile ar trebui să limiteze întâlnirile private la propria gospodărie.

Propunerea prevede în continuare limitarea întâlnirilor în public la membrii propriilor gospodării şi maximum două persoane din altă gospodărie.

Proiectul are în vedere ca petrecerile private să fieevitate complet până la sărbătoarea de Crăciun. Începând cu data de 2 noiembrie, doar membri din două gospodării au voie să se întâlnească în public, cu cel mult 10 persoane care iau parte la întâlnire.

De asemenea,documentulcere ca persoanele care prezintă simptome de răceală – dacă le curge nasul şi tuşesc – să intre imediat în carantină acasă.

Totodată, proiectulinsistă pe intensificarea măsurilor de distanţare socială în şcoli. În plus, măştile de protecție, care trebuie să acopere atâtgura, cât şi nasul, vor deveni obligatorii pentru profesorii şi elevii de toate vârstele în spaţiile din unitățile de învățământ, precum şi în timpul cursurilor.

Pe de altă parte, elevii trebuie să aibă lecţii în grupuri alocate, neschimbate de aproximativ jumătate din clasa obişnuită, se mai arată în proiectul dezbătut astăzi de premierii landurilor federale.

Persoanele care fac parte din categoriile vulnerabiletrebuie să primească măşti speciale FFP2 la preţuri reduse subvenţionate de guvernul federal.

”Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră”

Sâmbătă, la două săptămâni de la instituirea unei carantine parţiale de o lună la nivel naţional, Angela Merkel a avertizat că va urma o iarnă dificilă.

„Sunt necesare eforturi suplimentare (…) Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, se mai arată în document, conform Reuters.

De la începutul pandemiei de coronavirus au fost raportate în jur de 520.000 de cazuri de infecție cu noul virus Covid-19 în Germania până la sfârşitul lunii octombrie, însă numărul a crescut până la 780.000 de cazuri în primele două săptămâni ale lunii noiembrie.

În aceeaşi perioadă, numărul pacienţilor internați la secțiile de terapie intensivă din spitalele germane a crescut cu 70%, ducând la blocaje regionale. În weekend, mulţi politicieni germani au avertizat împotriva relaxării măsurilor actuale şi asupra unor luni de iarnă grele.

Ultima oră
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)
20:00 - De ce s-au despărțit Delia Matache și Edi Iordănescu, omul care ar urma să preia postul de selecționer al echipei naționale de fotbal