CORONAVIRUS | Nou record de cazuri înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Nou record de cazuri înregistrate în Franța în ultimele 24 de ore
Foto: B1.ro

Franța a înregistrat 10.593 de noi cazuri confirmate de coronavirus în ultimele 24 de ore, stabilind un nou record zilnic și ducând bilanțul total la 415.481, a informat joi ministerul Sănătății.

Recordul anterior a fost de 10.561 de cazuri noi într-o zi, înregistrat pe 12 septembrie. Creșterea bruscă este rezultatul unei rate mai mari de infecție, dar și a unei creșteri masive a testelor. Guvernul a făcut testarea COVID-19 gratuită, rezultând în cozi lungi la centrele de testare din orașele din Franța.

Numărul persoanelor care au murit din cauza virusului în Franța a crescut cu 50 până la 31.095, al doilea cel mai mare număr din ultimele două luni după cele 80 de decese raportate la 11 septembrie.

Numărul pacienților care au ajuns la terapie intensivă a crescut cu 535 de persoane în ultimele 7 zile sau cu 27 de mai mulți în ultimele 24 de ore, scrie Le Figaro.

Noi restricții au fost anunțate în Franța după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat

În două dintre cele mai mari orașe din Franța, Marsilia și Bordeaux, cu rate de infecție COVID-19 care cresc cu o viteză chiar mai mare decât creșterea națională a numărului de cazuri noi, au fost reintroduse o serie de restricții care vor limita activitățile publice, în încercarea guvernului francez de a preveni un nou blocaj la nivel național.

Restricțiile drastice anunțate luni pentru Marsilia și Bordeaux au fost răspunsuri la cererea prim-ministrului francez, conform căreia ambele orașe vor lua măsuri suplimentare pentru a opri numărul lor tot mai mare de infecții, care puneau presiune pe serviciile regionale de sănătate.

La Bordeaux, cel mai înalt oficial al regiunii a anunțat interzicerea adunării a mai mult de 10 persoane în parcurile publice, de-a lungul râului pitoresc al orașului și pe plaje.

De asemenea, sunt interzise târgurile de distracție, târgurile de antichități și petrecerile din cartier. Noile reguli limitează, de asemenea, dimensiunea marilor întruniri publice la cel mult 1.000 de persoane, sub nivelul de referință național de 5.000 de persoane. Această limită acoperă locuri precum stadioane și săli de concerte, precum și demonstrații.

Guvernul regional a cerut, de asemenea, locuitorilor din Bordeaux să limiteze întrunirile private de familie, organizând nunți, la maximum 10 persoane.

În Marsilia, al doilea oraș ca mărime din Franța după Paris, guvernul regional a anunțat o serie de restricții similare și anularea unui festival internațional de 11 zile. Într-un număr tot mai mare de localități măștile vor fi obligatorii în aer liber.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)