Coronavirus. Premierul olandez nu și-a vizitat mama înainte ca aceasta să moară, din cauza măsurilor de carantină

Coronavirus. Premierul olandez nu și-a vizitat mama înainte ca aceasta să moară, din cauza măsurilor de carantină
Sursa foto: Twitter

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat, luni, că mama lui a murit recent și că nu a putut să o viziteze înainte ca aceasta să decedeze fiindcă a respectat măsurile de restricție impuse pentru a combate răspândirea noului coronavirus, printre acestea numărându-se și interzicerea vizitelor la azilurile de bătrâni, conformThe Guardian.

„Miercuri, 13 mai, mama mea scumpă, Mieke Rutte-Dilling, a murit la vârsta de 96 de ani”, a anunţat Mark Rutteîntr-un comunicat.

Femeiaera internată la un centru de bătrâni

Mama lui Mark Rutte s-a stins în data de 13 mai.Mieke Rutte-Dilling avea vârstade 96 de ani. Femeia fusese internată în urmă cu mai mulți ani într-un azil de bătrâni din Haga.

În urmă cu aproape două luni, Guvernul olandez a impus suspendareaaccesului în toate instituțiile de stat, precum și în centrele de zi, sau în centrele pentru bătrâni.

Întrebat dacăprim-ministrula respectat toate restricțiile instituite în cadrul luptei împotriva noului coronavirus Covid-19 și nu și-a vizitat mama înainte ca aceasta să decedeze,purtătorul de cuvânt al lui Rutte a confirmat că„premierul s-a conformat tuturor măsurilor”, a scris AFP. Bărbatul a refuzat să furnizezemai multe amănunte.

În ciudat faptului că în cadrul azilului în care bătrâna era internată a fost depistat un focar, mama lui Rutte nu și-a pierdut viața din cauza noului virus, deși femeia avea anumite comorbidități, lucru normal la vârsta ei.

Potrivit presei locale, guvernul olandezaînceput să faciliteze vizitele individuale la unele dintre azilurile și centrele de îngrijire a bătrânilor de la începutul acestei săptămâni. Rezidenții pot primi vizita unei singure persoane apropiate, măsură care va fi extinsă pentru absolut toate instituțiile de acest tip începând cu data de 15 iunie.

Consilierul special al lui Boris Johnson a făcut rabat de la lege

Anunțul lui Rutte a venit în timp ce Regatul Unit al Marii Britanii se află în mijlocul unei furtuni de natură politică după ce a fost dezvăluit că unul dintreprincipalii consilieriai premierului Boris Johnson a încălcat măsurile de restricție, călătorind în jur de 400 de kilometri pentru a ajunge la casa părinteasă, pentru a-i vizita pe cei dragi lui. Reamintim că deși opoziția i-a cerut premierului Boris Johnson săîl demită pe consilierul lui special, Dominic Cummings, acesta a refuzat, susținând că ela urmat „instinctele oricărui tată şi oricărui părinte” şi că „în orice privinţă, a acţionat responsabil şi legal şi cu integritate”.

Opoziția a reacționat imediat și l-aacuzat pe Boris Johnson de favoritisme.

„Este o insultă faţă de sacrificiile făcute de poporul britanic faptul că Boris Johnson a ales să nu întreprindă nicio acţiune împotriva lui Dominic Cummings”, a scris pe Twitter, Keir Starmer,liderul Partidului Laburist.

În Olanda au fost depistate 45.578de infectări cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. În ultimele ore, bilanțul deceselor a ajuns la5.856.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit