Coronavirusul a infectat peste 735.000 de persoane la nivel global. Situația în lume și măsurile de ultimă oră ale autorităților. UPDATE în timp real

Coronavirusul a infectat peste 735.000 de persoane la nivel global. Situația în lume și măsurile de ultimă oră ale autorităților. UPDATE în timp real
Foto: Pixabay.com

UPDATE:Peste 735.000 de persoane, la nivel mondial, sunt infectate cu noul coronvirus, iar 34.813 de pacienți contaminați au murit, în toată lumea, potrivit celor mai recente date.

De asemenea, peste 156.000 oameni care au contactatCOVID-19au fost declarați vindecați.

UPDATE: Fernando Simón , directorul centrului de alerte sanitare al Spaniei, nu a apărut luni, la conferința de presă pentru furnizarea datelor despre pandemia coronavirusului, deoarece a testat pozitiv. (Detalii AICI)

UPDATE:Spaniaa înregistrat 812 decese ale unor pacienți contaminați cuCOVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit anunțului făcut luni de Ministerul Sănătății de la Madrid, potrivitEl Pais. (Detalii AICI)

UPDATE: Moscova a fost plasată, de lunim în carantină, pentru o lună, după ce numărul de cazuri de coronavirus a depășit 1.000 în weekend. (Detalii AICI)

UPDATE: MAE a anunțat că șapte persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. (Detalii AICI)

UPDATE: Două postări ale președintelui brazilian Jair Bolsonaro, în care a pus sub semnul întrebării măsurile de carantină decise în contextul coronavirusului, au fost eliminate duminică de pe Twitter, pe motiv că încălcau regulile rețelei de socializare. (Detalii AICI)

UPDATE: Băncile egiptene au fost instruite să aplice limite temporare pentru retragerile și depozitele zilnice. (Detalii AICI)

UPDATE: Președintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat duminică seară că țara va rămâne în carantină totală până pe 12 aprilie. (Detalii AICI)

UPDATE: Prețul petrolului din SUA a scăzut sub 20 de dolari pe baril la puțin timp după redeschiderea tranzacțiilor, aproape de cel mai scăzut nivel din 18 ani. (Detalii AICI)

UPDATE: Japonia va extindeinterdicţia de intrare pe teritoriul său la cetăţenii provenind din SUA, China, Coreea de Sud şi cea mai mare parte a Europei, inclusiv Marea Britanie. (Detalii AICI)

Peste 722.000 de persoane, la nivel mondial, sunt infectate cu noul coronvirus, iar 33.982 de pacienți contaminați au murit, în toată lumea, potrivit celor mai recente date.

De asemenea, 151.793 oameni care au contactat COVID-19 au fost declarați vindecați.

La ora transmiterii acestei știri, 199 de țări și teritorii din întreaga lume sunt afectate de pandemia de coronavirus. La acestea se adaugă nava de croazieră Diamond Princess, acostată în portul japonez Yokohama, cu 712 cazuri de contaminare, și nava Zaandam, aflată în prezent, în largul coastei Panama, și la bordul căreia au fost raportate deja două decese la persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Statele Unite ale Americii sunt, în continuare, cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, cu peste 142.000 de cazuri confirmate. În total, pe teritoriul SUA au fost înregistrate, până la ora transmiterii acestei știri, 2.484 decese.

Situația continuă să fie extrem de gravă și în Italia, a doua cea mai afectată țară din lume și prima la nivel european. În Peninsulă numărul infectărilor se apropie de 98.000, iar bilanțul deceselor a ajuns 10.779. Ultimele datepublicateduminică au indicat o creștere a îmbolnăvirilor cu5.217 de cazuri și un număr de 756 decese, în ultimele 24 de ore. (Detalii AICI)