COVID-19: Vaccinul de la Pfizer, aprobat complet în SUA pentru persoanele de peste 16 ani

COVID-19: Vaccinul de la Pfizer, aprobat complet în SUA pentru persoanele de peste 16 ani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA a acordat luni aprobarea completă pentru vaccinul Pfizer Inc (PFE. Vaccinul N)/BioNTech SE împotriva COVID-19 care a obținut autorizația de utilizare de urgență în decembrie, fiind primul care a asigurat o astfel de validare.

FDA a aprobat vaccinul cu două doze pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. Oficialii din domeniul sănătății publice speră că acțiunea va convinge mai mulți nevaccinați, scrie Reuters.

„În timp ce milioane de oameni au primit deja în condiții de siguranță vaccinuri COVID-19, recunoaștem că, pentru unii, aprobarea de către FDA a unui vaccin ar putea acum insufla încredere suplimentară pentru a se vaccina”, a declarat Janet Woodcock, comisarul interimar al FDA.

Oficialii americani din domeniul sănătății se așteaptă, de asemenea, că aprobarea completă va determina mai multe guverne de stat și locale, precum și angajatori privați, să încurajeze campaniile de vaccinare.

Acțiunile Pfizer au crescut cu aproximativ 5%, iar acțiunile BioNTech au crescut cu peste 9%.

FDA a acordat autorizația de utilizare de urgență a vaccinului pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste în decembrie – făcându-l primul vaccin care obține un astfel de sprijin – și mai târziu a acordat ulterior autorizație de utilizare de urgență pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste în luna mai. Noua autorizație nu oferă aprobarea finală pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe