Cozmin Gușă, despre armamentul NATO de pe teritoriul Turciei: „Este un șantaj care miroase a butoi cu pulbere”

Cozmin Gușă, despre armamentul NATO de pe teritoriul Turciei: „Este un șantaj care miroase a butoi cu pulbere”
Foto: soridapress.ro

Consultantul politic Cozmin Gușă consideră că din cauza slăbiciunii liderilor europeni, președintele turcRecepErdogan a pregătit un șantaj pe două linii, potrivit Realitatea.

În primul rând, Erdogan a amenințat cu ridicarea barierei în fața refugiaților, ca ei să ajungă în Europa. Pe de altă parte, prin amenințarea armamentului NATO, ce se află în custodia sa.

„Nu am nicio îndoială că Erdogan poate fi un capitol din cartea 'Acei bolnavi care ne guvernează'. Vorbesc despre boala puterii care îi afectează pe oamenii cu defecte personale majore. Erdogan a fost un lider prefăcut că ar crede în valorile democrației, ale Europei, ale NATO, în timp ce avea în permanență instinctul de a fi un dictator afirmat și acest tip de dictatură îl impune în urma unui puci care a fost pus la cale tocmai pentru a-i da posibilitatea să facă ofensivă împotriva adversarilor săi personali.

Aici nu mai este vorba despre Turcia, aici a fost vorba de la început doar de puterea lui Erdogan și a camarilei sale”, susține consultantul politic Cozmin Gușă.

Cozmin Gusă consideră că șantajul lui Erdogan reprezintă un real pericol. „Îmi faceți probleme în mediul internațional, europenilor – ridic bariera celor două-trei milioane de refugiați și vă descurcați cu ei. (…) Din cauza slăbiciunii politicii europene, în frunte cu Merkel, suntem în fața acestui șantaj".

În ceea ce privește șantajul referitor la armamentul NATO de pe teritoriul Turciei, consultantul susține că „acesta este un șantaj care miroase a butoi cu pulbere. Erdogan își permite să suspende Convenția Drepturilor Omului, pentru că habotnicia NATO din ultima vreme i-a pus în brațe armament periculos pentru regiune".

Cozmin Gușă a mai precizat că președintele Erdogan joacă după o strategie de prezervare a puterii personale și a camarilei sale.

„Acel puci a fost prefăcut, de carton. Eu cred că Erdogan a pregătit el însuși acel puci împotriva sa pentru a avea posibilitatea de a acționa masiv împotriva adversarilor săi. Este limpede că în Turcia regimul lui Erdogan vrea s-o înăbușe și, dacă va fi cazul, o va înăbuși chiar în sânge.

Erdogan este un bolnav care are posibilitatea să-și impună prin șantajul pe două linii – explozia migraționistă asupra Europei și amenințarea armamentului NATO care se află în custodia sa. Acest șantaj ar putea ajunge la paroxism în scurt timp", a completat consultantul politic.

„Amenințarea lui Erdogan asupra blocului NATO este una care ne așază pe harta unui război mondial reînceput, instalat în ultimul an de zile", a concluzionat Cozmin Gușă.

Tags:
Ultima oră