Cristian Bușoi l-a invitat pe Anthony Fauci în Parlamentul European pentru o dezbatere despre gestionarea unor viitoare crize sanitare

Cristian Bușoi l-a invitat pe Anthony Fauci în Parlamentul European pentru o dezbatere despre gestionarea unor viitoare crize sanitare
Foto: Facebook @ Cristian Bușoi

Europarlamentarul Cristian Bușoi anunță că l-a invitat pe dr. Fauci în Parlamentul European pentru o dezbatere despre gestionarea unor viitoare crize de sănătate publică.

“Am fost onorat de discuția pe care am avut-o, la Washington, cu dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA.

Dr. Fauci este una dintre principalele voci la nivel mondial, care a susținut, încă de la începutul situației de criză generată de COVID – 19, importanța vaccinării și a măsurilor care să oprească răspândirea virusului SARS COV 2 și să limiteze numărul victimelor. Am discutat cu dr. Fauci despre actuala situație a răspândirii COVID-19 atât în SUA, cât și în Uniunea Europeană și despre nevoia de a continua să transmitem mesajele corecte, argumentate pentru susținerea vaccinurilor drept cea mai bună metodă de prevenire a contractării virusului. Deși pandemia este sub control acum, nu avem încă certitudinea că nu vor apărea noi tulpini ale virusului, poate mai agresive și mai rezistente”, a scris Cristian Bușoi pe Facebook.

Alte subiecte importante pe care Cristian Bușoi le-a discutat cu medicul Fauci au fost colaborarea dintre autoritățile medicale și de cercetare europene și cele din SUA și nevoia de a revizui legislația GDPR, care nu trebuie să fie o barieră în calea schimbului de date între cercetători, la nivel mondial.

“La finalul discuțiilor i-am adresat dr. Fauci invitația de a veni în Parlamentul European pentru a discuta despre cum ne putem pregăti mai bine pentru eventuale viitoare crize de sănătate publică”, a mai scris Cristian Bușoi.

Urmăriți B1TV.ro și pe