Cum a ajuns o profesoara de matematică din Reșița să producă creioane pentru Regina Elisabeta (FOTO)

Cum a ajuns o profesoara de matematică din Reșița să producă creioane pentru Regina Elisabeta (FOTO)

O profesoară de matematică din Reșița transformă creioanele în opere de artă.

Daniela Paladi, plecată în Germania după revoluție, predă la o școală particulară, dar nu a uitat nici de vechea sa pasiune: arta. Aceasta a avut mai multe colaborări cu case mari de design, ultima dintre ele fiind faimoasă datorită faptului că distribuie creioane Casei Regale Britanice.

Astfel a ajuns reșițeanca să se mândrească cu faptul că Regina Elisabeta semnează cu un instrument de ce-i poartă semnătura.

„Ni s-a aprobat să trimitem un model şi m-am pus repede şi am făcut un prototip şi a mai durat câteva luni bune până am primit răspunsul de aprobare. Creionul simbolizează un sceptru, în miniatură, care se termină cu un cap în formă pentagonală. Conţine 60 de diamante, prinse într-o montură de aur alb, iar mai jos este un manşon realizat tot din aur alb, în care au fost sculptaţi cinci crini, care simbolizează regalitatea“, povesteşte creatoarea, potrivit Adevărul.

Creaţiile Danielei Paladi sunt extrem de valoroase, preţul unui astfel de creion poate porni de la 100 de euro însă poate ajunge la zeci de mii, în funcţie de model şi de materialul şi diamantele folosite.