Cum arată unul dintre cele mai râvnite diamante roz din lume care costă 453 de milioane de dolari (FOTO)

Cum arată unul dintre cele mai râvnite diamante roz din lume care costă 453 de milioane de dolari (FOTO)
Sursa Foto: komalgems.eu

Unul dintre cele mai râvnite diamante roz din lume a fost adjudecat la o licitație la Hong Kong pentru 453 de milioane de dolari.

Diamantul rar s-a vândut cu mai mult decât dublul prețului estimat inițial și a stabilit un record mondial pentru cel mai mare preț per carat, notează The Guardian.

Cum arată un diamant roz care costă 453 de milioane de dolari

Nestemata inelului este un diamant rar, de 11,15 carate, provenind dintr-o mină din Tanzania.

Diamantul Williamson Pink Star care poartă numele unui alt diamant roz dat Reginei Elisabeta a II-a cadou de nuntă, a fost vândut, vineri, unui cumpărător anonim, la o licitație a casei Sothebys, la Hong Kong.

Directorul general al magazinului londonez de bijuterii 77 Diamonds, Tobias Kormind, a transmis că legătura dintre piatra prețioasă și regretatul monarh ar fi contribuit probabil la creșterea valorii acesteia.

„Acesta este un rezultat uluitor, care demonstrează rezistența diamantelor de top într-o economie instabilă”, a declarat Kormind, potrivit sursei citate.

Sursa Foto: theguardian.com

„Unele dintre diamantele de cea mai înaltă calitate din lume și-au dublat prețurilor în ultimii 10 ani”, a mai adăugat Tobias Kormind.

Sursa Foto: theguardian.com

Montat ca o broșă florală, proiectată de Frederick Mew de la Cartier, în 1953, se spune că diamantul Williamson era unul dintre favoriții Reginei și că l-a purtat ​​de multe ori în timpul domniei sale, inclusiv la jubileul de argint.

Urmăriți B1TV.ro și pe