Cuplu vegetarian, judecat pentru moartea fetiţei lor de 11 luni

Cuplu vegetarian, judecat pentru moartea fetiţei lor de 11 luni
Doi vegetariani sunt acuzaţi că ar fi provocat moartea fetiţei lor în vârstă de 11 ani din cauza regimului alimentar, informează AFP.Dieta părinţilor interzice consumarea produselor de originie animală,...

Doi vegetariani sunt acuzaţi că ar fi provocat moartea fetiţei lor în vârstă de 11 ani din cauza regimului alimentar, informează AFP.

Dieta părinţilor interzice consumarea produselor de originie animală, inclusiv ouă şi lapte de vacă.

Sergine şi Joel Le Moaligou au apelat la serviciile medicilor în martie 2008 când au remarcat că bebeluşul nu se simţea bine. Când ambulanţa a sosit la reşedinţa familiei, fetiţa era deja moartă şi cântărea 5,7 kilograme, faţă de o medie de 8 kg normală pentru această vârstă.

Conform unei autopsii, fetiţa fusese hrănită doar cu vitamina A şi B12 care, potrivit medicilor, aceste medicamente cresc sensibilitatea la infecţii.

„Cuplul nu a urmat sfatul medicilor de a interna copilul care sufera de bronşită şi pierdea din greutate încă din momentul când aceştia fuseseră cu fetiţa la un consult medical. Au preferat reţete pe bază de cataplasme cu argilă sau varză, citite în cărţi. Sunt oameni care au avut lecturi nepotrivite la momentul nepotrivit”, a adăugat avocatul mamei, Stephane Daquo.

Părinţii au fost acuzaţi de „neglijare şi privare la mâncare, urmată de moarte” şi riscă 30 de ani de închisoare. Verdictul este aşteptat vineri.

Tags: