Curtea Europeană de Justiție: Migranții care reintră ilegal pe teritoriul european, după ce au fost expulzați, pot fi încarcerați

Curtea Europeană de Justiție: Migranții care reintră ilegal pe teritoriul european, după ce au fost expulzați, pot fi încarcerați
Foto: presalibera.net

Curtea Europeană de Justiție a decis că orice stat care face parte din Uniunea Europeană poate încarcera orice persoană care reintră ilegal pe teritoriul său, după ce au fost expulzați în prealabil.

Curtea Europeană de Justiție a examinat cazul unui tânăr albanez care a revenit în Italia, după ce acesta a fost deportat în 2012, iar decizia judecătorilor europeni a stabilit că legea italiană este în conformitate cu legislația Uniunii Europene, anunță agerpres.

Se pare că cetățeanul albanez a pătruns ilegal în Italia, acesta încălcând interdicția de intrare pe teritorul italian pe o perioadă de trei ani de la momentul expulzării. Judecătorii CEJ au dat dreptate deciziilor italiene care pedepsesc aceste infracțiuni cu închisoare de la 1 an la 4 ani.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)