Cutremurul din Christchurch: Nu mai există supraviețuitori

Cutremurul din Christchurch: Nu mai există supraviețuitori
Oficialii Noii Zeelande au anunțat că nu mai există posibilitatea de a găsi supraviețuitori ai cutremurului din Christchurch, informează site-ul BBC. Clădirile importante ale orașului, lovite de seismul cu...

Oficialii Noii Zeelande au anunțat că nu mai există posibilitatea de a găsi supraviețuitori ai cutremurului din Christchurch, informează site-ul BBC.

Clădirile importante ale orașului, lovite de seismul cu magnitudinea de 6,3, au fost eliberate de trupurile neînsuflețite. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 161.

John Hamilton, angajat al Apărării Civile a anuțat că prioritatea oficialilor este de a reface orașul.

„Trebuie să facem față realității, nu există șansa ca cineva să fi supraviețuit atât de mult”, a declarat Hamilton, citat de sursa menționată.

Oficialii au mai declarat că totalul oamenilor morți ar putea ajunge la 240. Ultima persoană salvată din clădirile căzute a fost găsit în urmă cu o săptămână.

Reconstruirea clădirilor va fi costisitoare, e vorba despre miliarde de dolari. Se estimează că o treime din clădirile orașului Christchurch au fost sau vor urma să fie dărâmate.