Dan Barna: Oamenii au înțeles ca vechea clasă politică și-a terminat benzina și așteaptă să vină și USR-PLUS la guvernare

Dan Barna: Oamenii au înțeles ca vechea clasă politică și-a terminat benzina și așteaptă să vină și USR-PLUS la guvernare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dan Barna, președinteleUSR, a vorbit, marți seară, în studioul B1 TV despre poziția pe care a adoptat-o partidul pe care îl conduce în ultimii patru ani, dar și depre faptul că, dacă vor ajunge la guvernare, vor aduce un suflu nou în politică.

„Joi lansăm programul de guvernare, 40 de angajamente certe. Temele pe care noi le-am adus, gândiți-vă că dacă USR n-ar fi fost în Parlament în acești 4 ani n-am fi discutat despre pensiilor speciale, despre reforma în administrație, fără penali în funcții publice.Sunt teme pe care prezența noastră le-a adus în dezbatere publică și continuăm pe aceiași linie. Faptul că suntem atacați pe nedrept este un lucru firesc și legitim. Pe de-o parte oamenii vor să fi imaculați pe cal alb, dar să fim și mai smecheri decât PSD și PNL și să răspundem la toate atacurile și să fim mai vânjoși în această luptă. Asta încercăm să facem deși e aproape imposibil.

Strategia este să le arătăm romanilor că exista perspectiva unei bune guvernări și noi suntem cei care promovează această perspectivă și sunt convins că românii și cetățenii vor înțelege și asta nu ține de convingerea mea.Sondajele pe care le-am făcut arată acest lucru.”, a spus Dan Barna.

Formațiunea politica care poate să facă reformă în această țară este USR-PLUS

Liderul USR spune că a dedus din sondaje că românii sunt pregătiți să accepte în fruntea țării oameni care să își folosească energia pentru a pune lucrurile la punct.

„72% dintre români consideră că formațiunea politică care poate să facă reformă în această țară este USR-PLUS. Oamenii au înțeles ca vechea clasă politică și-a terminat benzina. Oamenii așteptată să vină și USR-PLUS la guvernare, această energie pe care o vedem în diverse forme. Vorbim de o energie de a face lucruri, care intrând în guvernare va face niște schimbări și va conta. Vechea clasă pozitivă se teme că venind astfel de oameni, lucrurile vor trebui să se schimbe, nu vor mai putea mima reforma”, a declarat Barna.