David Cameron: Grupul Volkswagen a greşit încălcând reglementările poluante

David Cameron: Grupul Volkswagen a greşit încălcând reglementările poluante
Foto: telegraph.co.uk

Grupul Volkswagen este, din nou, ţinta atacurilor venite din partea oficialilor europeni. Compania germană a greşit când a încălcat reglementările ce vizează poluarea, acuză premierul britanic David Cameron. În aceste condiţii, Marea Britanie ar putea revizui sistemul acordării de subvenţii pentru motoarele diesel.

„Grupul Volkswagen a greşit încălcând reglementările poluante. Nu putem exclude posibilitatea reexaminării acordării subvenţiilor pentru motoare diesel”, a declarat Cameron într-un interviu pentru publicaţia The Sunday Telegraph.

Autorităţile britanice au introdus în urmă cu 14 ani taxe mai mici pentru maşinile cu motoare diesel înmatriculate în Marea Britanie, sub argumentul că poluează mai puţin.

Eliminarea acestor facilităţi ar avea un impact major asupra industriei auto, scrie presa britanică.

Săptămâna trecută, Volkswagen a anunţat că aproximativ 11 milioane de automobile ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante, izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii.

Reprezentanții Volkswagen au admis că au fost instalate dispozitive care păcălesc sistemele de măsurare a noxelor.