De ce românii aleg litoralul bulgaresc. Economie chiar şi de 600 de euro și servicii mai bune

De ce românii aleg litoralul bulgaresc. Economie chiar şi de 600 de euro și servicii mai bune
Foto: Pixabay

Şi litoralul bulgăresc a înregistrat o scădere a numărului de turişti anul acesta, dar statisticile arată că tot a primit mai mulți oameni decât cel românesc. Inclusiv românii aleg să-și petreacă vacanțele în Bulgaria, pentru că prețurile sunt mai mici și serviciile mai bune.

Prețuri mai mici pe litoralul bulgăresc

Pentru un pachet de 6 nopţi în perioada 15-21 august, în Mamaia, la un hotel de patru stele, preţul porneşte de la 577 de euro şi ajunge şi chiar depăşeşte 2.000 de euro. În Bulgaria, pachetele pornesc de la 561 de euro şi nu depăşesc 1.400 de euro. În Bulgaria, multe hoteluri oferă şezlongurile gratis, în timp ce în România acestea se plătesc, notează Observator News.

De asemenea, din 5 septembrie, vacanţele pe litoralul bulgăresc vor fi la jumătate față de preţurile din plin sezon. Tentația e mare, așadar, probabil singurul impediment fiind că anul școlar începe tot pe 5 septembrie.

Turiști din mai multe țări, în vacanță în Bulgaria

Hristo Prodanov, ministrul Turismului din Bulgaria, a declarat că în iulie și august litoralul bulgăresc va fi vizitat de șase milioane de turiști

Ei vin din țări ca Polonia, Ungaria, România, Germania, Marea Britanie, Serbia, Cehia sau Israel.

„Ştiţi, e o vorbă: suntem cam săraci să ne facem concediile în România. Mie îmi place foarte mult în România, dar după experienţele de anii trecuţi, am ajuns la concluzia că e mult mai ok în Bulgaria” a declarat o tursită româncă.

Urmăriți B1TV.ro și pe