Demisia lui Francois Hollande, cerută la o ceremonie unde este aşteptat preşedintele Franţei

Demisia lui Francois Hollande, cerută la o ceremonie unde este aşteptat preşedintele Franţei

Un avion de mici dimensiuni a survolat marţi un memorial din nordul Franţei consacrat Primului Război Mondial care va fi inaugurat de preşedintele Francois Hollande, purtând o banderolă neagră pe care scria cu alb „Hollande demisia”.

Avionul privat a fost îndepărtat din zonă de un elicopter al forţelor de ordine, relatează AFP.

Protestul a fost revendicat de David van Hemelryck, liderul unui grup care îl contestă pe preşedintele Franţei din anul 2013, când au fost organizate manifestaţii împotrivă legalizării căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Holande este aşteptat după-amiază în localitatea Notre-Dame-de-Lorette, unde va inaugura un monument în memoria celor 580.000 de militari ucişi în Primul Război Mondial.

Marți dimineață, Hollande a participat la ceremonia tradițională organizată pe 11 noiembrie pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris, în memoria armistiţiului din anul 1918.

 

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută