Danemarca: O explozie controlată s-a finalizat greşit. Un siloz de 53 de metro a căzut peste un centrul cultural (VIDEO)

Danemarca: O explozie controlată s-a finalizat greşit. Un siloz de 53 de metro a căzut peste un centrul cultural (VIDEO)

Demolare cu final dramatic în Danemarca. Un centru cultural a fost făcut una cu pământul, după ce un siloz de 53 de metri înălţime s-a prăbuşit peste el în urma unei explozii ce s-a vrut a fi controlată.

Demolarea silozului din oraşul Vordingborg părea că merge conform planului, când, deodată, turnul masiv de peste 53 de metri a început să îşi schimbe direcţia în care se prăbuşea, spre uluiala celor prezenţi. Aplauzele sutelor de oameni care asistau din bărci sau de pe malul opus la demolare s-au preschimbat rapid în ţipete de îngrijorare, în timp ce clădirea uriaşă a căzut peste centrul cultural din apropiere şi l-a pus la pământ.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Angajaţii echipelor de intervenţie rapidă aflaţi în zonă au precizat că, din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestei operaţiuni eşuate.

Până în prezent nu este cunoscut motivul pentru care demolarea nu a decurs conform planului. Incidentul pare cu atât mai uluitor, cu cât echipa care s-a ocupat de operaţiune a avut la dispoziţie şase luni pentru a pune la cale planul de demolare.

Tags: