Dezertorii ruși devin periculoși pentru regimul Putin. Un bărbat a mitraliat doi polițiști iar o companie de recruți a părăsit încolonată unitatea (VIDEO)

Dezertorii ruși devin periculoși pentru regimul Putin. Un bărbat a mitraliat doi polițiști iar o companie de recruți a părăsit încolonată unitatea (VIDEO)
O comapnie de recruti a iesit încolonată din unitate ăn semn de revoltă foto: captura video
Poliția din regiunea rusă Rostov este în alertă maximă după ce un bărbat înarmat cu o mitralieră, îmbracat în camuflaj, a tras asupra unui echipaj din Novoshakhtinsk, oraș aflat la granița cu Ucraina – a relatat marți agenția rusă TASS, afiliată Kremlinului.

Atacatorul ar fi mitraliat politiștii în apropierea unui birou vamal de la marginea orasului; potrivit canalului Telegram 112, militarii căutau o femeie dispărută în zona, când un barbat în camuflaj a ieșit din padure și a deschis focul cu o mitralieră asupra vehiculului de poliție – menționează Aktual24.

Doi ofițeri ruși au fost răniți

Rețelele rusești de Telegram au raportat că barbatul ar putea fi un dezertor din armată.

Autoritatile au cerut locuitorilor sa nu iasă din locuințe și au avertizat să nu încerce să-l prindă pe atacator întrucât acesta este înarmat și periculos.

Protest al recruților într-o bază rusească

Recent, un nou protest s-a derulat într-o bază militară rusă: conform unor imagini preluate de Sky News, zeci de soldati rusi s-au încolonat și au părăsit cu forța o unitate militară.

Scenele au fost difuzate de revista Business Ukraine.

O alta revoltă într-o unitate militară din Rusia s-a îndreptat asupra comportamentului comandanților și a multiplelor lipsuri cu care se confruntă cetățenii mobilizati. Imaginile din timpul conflictului arată cum un tânăr a fost scuipat și lovit de unul dintre comandanți într-un centru de pregătire de lângă Moscova.

In numele soldaților abuzați a vorbit un rus impozant, care s-a ăstit la un ofiter superior pe care l-a scuipat și l-a lovit cu pumnul în piept.

„În două săptămâni am fost la trageri doar de cinci ori, cu 15 gloanțe de fiecare data”, a strigat soldatul. „O să vin la cartierul vostru general și o să vă rup membrele, unul câte unul, la fiecare 15 minute”, a amenintat tânărul.

Ofițerii ruși, acuzați de abuzuri

„Ofițerii au luat ei toate ajutoarele primite. De ce ne dați aceste rahaturi chinezești și nu veste antiglonț adevărate, de armată? Explică-mi! (…) Unde este comandantul batalionului? Unde este comandantul companiei?”, a strigat revoltat recrutul.

Enervat de atitudinea indiferentă a ofițerului, acesta a continuat:  „Scoate-ti mâinile din buzunare! O să te scuip în cap!” a strigat, ceea ce a și făcut după care l-a lovit cu pumnul în piept.

„Calmează-te, Sasha!”, au strigat ceilalți soldați, temători de repercursiunile sistemului asupra cetățenilor care nu acceptă tacit abuzurile.

„Ești ofițer și stai cu mâinile în buzunare. Ești un om de nimic!”, a continuat Sasha indignat.

Anterior peste 2.000 de recruți ruși, proaspăt mobilizați, au protestat într-o baza din Kazan față de condițiile extrem de proaste în care trebuie să supraviețuiască.

Soldații s-au revoltat din cauza condițiilor de trai precare: pentru că au primit arme ruginite din anii 1970 și au acuzat lipsa mancarii, apei si lemnelor de foc.

Conform mesajelor de un grup de Telegram al soldatilor revoltati, comandantul bazei nu a venit să discute cu ei pentru că era beat criță.

Urmăriți B1TV.ro și pe