Dimitri Medvedev: „Nu mai avem niciun motiv să discutăm cu SUA. Să vină să se târască înapoi singuri și să ne ceară să negociem ei”

Dimitri Medvedev: „Nu mai avem niciun motiv să discutăm cu SUA. Să vină să se târască înapoi singuri și să ne ceară să negociem ei”
Dimitri Medvedev: „Nu mai avem niciun motiv să discutăm cu SUA. Să vină să se târască înapoi singuri și să ne ceară să negociem ei”. Sursă foto: Hepta - Ekaterina Shtukina

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a susținut luni că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul în ceea ce privește dezarmarea nucleară și că ar trebui să aștepte până când americanii vor implora negocieri cu ei, potrivit Reuters.

Medvedev sugerează că SUA ar trebui să „cerșească” discuții privind armele nucleare

„Nu mai avem nicio relație cu Statele Unite, acum”, a scris Medvedev pe Telegram.

„Relațiile noastre sunt la zero grade pe scala Kelvin. Nu mai avem niciun motiv să negociem cu ei în acest moment. Ar fi rău pentru Rusia. Să vină să se târască înapoi singuri și să ne ceară să negociem cu ei”, a continuat fostul președinte și premier rus.

Dmitri Medvedev, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, încă la începutul invaziei rusești în Ucraina a început să se pronunțe tot mai vehement și să facă declarații din ce în ce mai exagerate.

De asemenea, acesta declarase anterior că „îi va face să dispară pe degenerații care vor moartea Rusiei”, i-a numit „fani ai lebărului, spaghetelor și broaștelor” pe liderii german, italian și francez care au vizitat Kievul și a amenințat frecvent cu utilizarea armamentului nuclear.

Rusia și Statele Unite controlează aproximativ 90% din focoasele nucleare ale lumii, cu aproximativ 4.000 de focoase fiecare în stocurile lor militare, potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani.

Urmăriți B1TV.ro și pe